Kotiček za učitelje

12–15 let

12–15 let

12–15 let

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - 12–15 let
232

Vse o EU

9–12 let
12–15 let
15 let in več
Spletna stran

Učenje o davkih!
Želite izvedeti več o davkih na splošno ali vas zanima kak poseben vidik davkov? Prebrskajte po naših koristnih virih, ki zajemajo celo vrsto tem (davčna goljufija, davčna utaja, nacionalna sredstva itd.)

2017

Europe in a nutshell
12–15 let
Predstavitev PowerPoint

Kako dobro vaši učenci poznajo Evropsko unijo? Ta predstavitev vam bo pomagala pri razlagi osnovnih pojmov v 15–30 minutah in pripravi izhodišč za razpravo. Na straneh z opombami so dodatne informacije in povezave.    

2016

Europe in a nutshell
12–15 let
Knjižica

Ta kratka, jedrnata brošura odgovarja na osnovna vprašanja: Kaj je Evropa? Kako se je EU razvila? Kaj počne danes? „Evropa na kratko“ podaja širšo sliko, ki združuje geografske, zgodovinske, kulturne in politične vidike, pri čemer zaradi preprostejšega tiskanja vsak del predstavlja na svoji strani. Brošuri je priložen priročnik za učitelje.

2016

12–15 let
Interaktivna zvočna brošura

Ta brošura otrokom predstavlja 24 uradnih jezikov EU. Vsak jezik je predstavljen na svoji strani, pisane ilustracije pa dopolnjuje nekaj osnovnih in koristnih izrazov, kot sta „hvala” ter „ne razumem”. Različica, primerna za tiskanje, vsebuje tudi kratek dialog, spremlja pa jo vodnik za učitelje.

2015

Države in regije EU

12–15 let
15 let in več
Online game

Izobraževalna igra je namenjena mladim, ki bi radi bolje spoznali Evropsko unijo, njene države članice ter države kandidatke in potenciale kandidatke. Igralci potujejo po Evropi in odgovarjajo na vprašanja o posameznih državah skozi igro iskanja enakih ploščic in pri tem osvajajo „jokerje“, ki jim pomagajo pri nadaljnjem potovanju.

Igre obravnava različne teme (denimo poznavanje zgodovine, zemljepisa in kulture) ter splošna dejstva o EU in pogojih za članstvo v EU.

Igro lahko prenesete tukaj ali jo igrate na spletu.

 

2018

12–15 let
15 let in več
Spletna stran

Spletno mesto vključuje zemljevide z osnovnimi informacijami o vsaki državi članici EU. Prenesete in naročite lahko tudi publikaciji:

Potovanje v Evropi 2017–2018, kjer najdete zemljevid in številne nasvete za potovanja,

Zemljevid EU 2014 z zastavami držav članic EU (pripravljeno za tisk v formatu A4)

To spletno mesto redno posodabljamo.

12–15 let
Brošura in Spletna stran

V stripu je opisanih šest regij Evropske unije: Finska, Irska, severna Poljska, Portugalska, južna Italija in eno čezmorsko ozemlje: Francoska Gvajana. Dejstva in številke o regionalni politiki ter njenih različnih vidikih dopolnjujejo fiktivni del knjige.

Digitalna različica Partnerjev je zabavna in poučna interaktivna predstavitev, ki vsebuje tudi kvize in igre. Na spletišču so na voljo dodatne informacije in povezave za učitelje.

2016

Kmetijstvo in ribištvo

Farming: at the heart of our life
12–15 let
Pedagoško gradivo za učitelje

To gradivo je zbirka pripravljenih virov za poučevanje in učenje, katerih cilj je ozaveščati mlade Evropejce, stare od 11 do 15 let, o pomembnosti hrane in kmetijstva za Evropo. Z zbirko raznolikih in dopolnjujočih se orodij ter dejavnosti lahko učitelj pomaga učencem, raziskati tri pomembne teme: hrano, okolje in podeželje. Gradivo ni namenjeno poučevanju učencev o sami politiki EU, temveč predstavitvi, kako kmetijstvo koristi vsem državljanom.

2017

12–15 let
Teaching kit

Namen šolskega projekta „Gojimo v EU“ je približati ribogojstvo evropskim najstnikom. Učenci in dijaki bodo lahko pobližje spoznali gojenje vodnih organizmov in njegov vpliv na njihovo lokalno skupnost.

2014

Energija in okolje

12–15 let
Brošura

Naslov revije je Naš planet, naša prihodnost, v njej pa so članki o tem, kako se Evropska unija loteva enega največjih problemov, s katerimi se danes spopada človeštvo, in kako lahko s svojim ravnanjem vsi prispevamo k boju proti podnebnim spremembam. Revija vsebuje še stran o znanosti, intervjuje z dijaki in študenti ter informacije o ukrepih zmanjševanja toplogrednih emisij v Evropski uniji in prilagajanja spreminjajočemu se podnebju. Veliko zanimivega branja torej!

2015

Pravice potrošnikov

12–15 let
Spletna stran

Naučite svoje učence praktičnih potrošniških veščin, ki jih potrebujejo v resničnem življenju! Spletišče Potrošniška učilnica vsebuje številne vire, ki učiteljem lahko služijo za navdih – o temah s področja družbenih medijev do državljanskih in potrošniških pravic. Učitelji lahko na spletu pripravijo tudi učno gradivo in ga prek vseevropske spletne skupnosti posredujejo učencem ter izmenjujejo nasvete z drugimi učitelji.

To spletno mesto redno posodabljamo.