Кът на учителя

Най-доброто

235

Най-доброто

Най-доброто

Препоръчани материали за учебната 2017/2018 година

За да улесним работата ви като учител, подбрахме материали, създадени от Европейската комисия и другите институции на ЕС, и съставихме два пакета с материали за ЕС за учениците от началните и средните училища. Подборът бе извършен от група образователни експерти от цяла Европа. Списъкът включва брошури и книжки, онлайн игри, плакати, уебсайтове, анимации, слайдове и видеоклипове. Материалите са достъпни и на останалите официални езици на ЕС.

За допълнителни въпроси можете да се свържете с Europe Direct на безплатния телефон 00 800 6 7 8 9 10 11 или с най-близкия до вас регионален информационен център.

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - Най-доброто
235

Всичко за ЕС

Над 15 години
Илюстрована книжка

Ако сте на възраст между 14 и 18 години и имате желание да узнаете повече за Европейския съюз, то това издание е за вас.Европейският съюз е изграден с течение на времето. Той е непрекъснато в процес на развитие и скоро ще дойде ред на вашето поколение да решава какви да са следващите стъпки. Така че сега е моментът да оформите собствените си виждания за ЕС. Това издание и съдържащите се в него упражнения би трябвало да ви накарат да се замислите по поставените въпроси не само когато сте сами, но и когато говорите за Европа със своите приятели и семейството си.

2017

Над 15 години
Брошура

Тази публикация е наръчник за Европейския съюз (ЕС) и неговите дейности. Първият раздел обяснява накратко какво представлява ЕС. Вторият раздел „Какво прави Европейският съюз“ информира относно дейностите на ЕС в 35 различни области, насочени към подобряване живота на хората в Европа и извън нея. Третият раздел „Как Европейският съюз взема решения и предприема действия“ описва институциите, които стоят в основата на процеса на вземане на решения в ЕС, и как тези решения се превръщат в действия.

2018

Над 15 години
Онлайн викторина

Тази онлайн викторина е създадена за учениците от средните училища, за да им помогне да научат основното за ЕС. Тя може да се използва като част от урок или за домашно и работи на компютри, таблети и смартфони.

2017

Europe in a nutshell
12–15 години
Презентация в PowerPoint

Какво знаят вашите ученици за Европейския съюз? Тази презентация ще ви помогне да им обясните най-важното за 15 — 30 минути и да ги подготвите за дискусия. На страниците с бележки ще намерите допълнителна информация и връзки.    

2016

Europe in a nutshell
12–15 години
Брошура

Тази кратка брошура поставя акцент върху основните въпроси: Какво представлява Европа? Как се е развил ЕС? Какво прави Съюзът днес? „Европа накратко“ представа по-широка картина, съчетавайки географски, исторически, културни и политически аспекти, като всяка част е изложена на една страница за лесно отпечатване. С брошурата се предлага и ръководство за учителя.

2016

9–12 години
Брошура

Пълна с интересни факти и пъстри илюстрации, тази брошура живописно представя Европа и накратко обяснява какво представлява и как работи Европейският съюз.
Освен това към брошурата има и Да опознаем Европа!

2016

Над 15 години
Презентационни слайдове

Тези слайдове могат да се използват от учители за подготвяне на powerpoint презентация за ЕС. Всеки от слайдовете съдържа обикновени факти или ключови думи в стил, достъпен за слушатели без предварителни знания за ЕС. Те включват разяснения относно ключови цифри, политики и начина на функциониране на ЕС и предоставят основна информация по въпроси като разширяването на ЕС, договорите и символите на ЕС.

Този уеб сайт се обновява постоянно.