Imate li omiljeni izvor nastavnih materijala? Ispričajte nam o njemu!

Submit
your learning resource

Kako naručiti

The publications on this site that are available in print can be ordered via the EU Bookshop or by contacting the publisher of the resource. They are free of charge.

If you have any questions on how to order the products on this site, please contact Europe Direct.

Kategorije : Sve o Europskoj uniji
RSS

Sve o Europskoj uniji

Let’s explore Europe!  - website and booklet

Istražimo Europu!

Mrežne stranice knjižica

Europa: prekrasan kontinent očaravajuće povijesti. Dala je mnoge svjetski poznate znanstvenike, izumitelje, umjetnike i skladatelje, kao i estradne umjetnike i uspješne sportaše. Europa je stoljećima bila zatrovana ratovima i podjelama. U posljednjih 60-ak godina, međutim, države ovog starog kontinenta napokon su se ujedinile u miru, prijateljstvu i zajedništvu kako bi zajedno radile za dobrobit Europe i cijeloga svijeta. Ova knjiga za djecu (u dobi od otprilike 9 do 12 godina) iznosi priču na jednostavan i jasan način. Djeca mogu istraživati različite teme vezane uz okoliš, povijest, jezike, tradicije i geografske značajke. Primjerice, mogu otkriti gdje u Europi možete čuti cvrkut cvrčaka, odakle dolazi spisateljica J. K. Rowling, autorica knjiga o Harryju Potteru, tko su bili stari Grci i kada se pojavilo prvo računalo. U njoj se također objašnjava što je Europska unija i na koji način funkcionira. Mrežne stranice i tiskani proizvodi djeci su zanimljivi zbog privlačnih fotografija i ilustracija, dok im igre i kvizovi omogućavaju provjeru vlastitog znanja i natjecanje s drugima.

Ovaj proizvod još nije dostupan na hrvatskom jeziku.

Želimo čuti Vaše mišljenje! Koliko koristan Vam se čini taj izvor?

Vaša ocjena


Security Image

Zatvori

Top

Posljednji put ažurirano: 18/04/2014
Pravna obavijest | Novo na portalu EUROPA | Od A do Ž | O portalu EUROPA | Najčešća pitanja | Pretraživanje | Kontakt | Vrh