Navigation path

Left navigation

Additional tools

Evropska komisija - Izjava

Pregledni in predvidljivi delovni pogoji: Komisija pozdravlja danes doseženi začasni dogovor

Bruselj, 7. februarja 2019

Evropska komisija, Evropski parlament in Svet so danes dosegli začasni dogovor o predlogu nove direktive o preglednejših in predvidljivejših delovnih pogojih, s katerim želi Komisija zaščititi zlasti delavce z nestandardnimi oblikami zaposlitve. Evropska komisarka za zaposlovanje, socialne zadeve, strokovno usposobljenost in mobilnost delovne sile Marianne Thyssen je dogovor pozdravila z naslednjo izjavo:

„Z našo pobudo za pregledne in predvidljive delovne pogoje bo zaščitenih več delavcev po vsej Evropi. To velja zlasti za vedno večje število ljudi v novih oblikah dela, kot so prožna delovna razmerja, pogodbe na zahtevo ali delo v gospodinjstvu.

Vsi delavci – ne glede na to, kako dolgo traja njihova pogodba in kako dolg je njihov delovnik – bodo od začetka zaposlitve poznali svoje pravice in obveznosti. Imeli bodo pravico, da se z delodajalcem dogovorijo, kdaj so na voljo za delo in kako so o delu vnaprej obveščeni. Delavci na zahtevo ne morejo biti več odpuščeni, če zavrnejo delo, o katerem so bili obveščeni v zadnjem trenutku. Delodajalci delavcem brez zagotovljene minimalne delovne obveznosti ne morejo več preprečiti dodatne zaposlitve pri drugem delodajalcu.

Zahvaljujem se poročevalcu Enriqueju Calvetu Chambonu in poročevalcem v senci, ki so se pogajali v imenu Evropskega parlamenta, ter romunskemu predsedstvu Sveta. Zdaj bi moral biti ta dogovor hitro potrjen. Imel bo zelo konkretne in oprijemljive pozitivne učinke za okoli 200 milijonov delavcev po vsej EU. To je bistvo socialne Evrope.“

Naslednji koraki

Začasni dogovor morata zdaj uradno sprejeti Evropski parlament in Svet.

Ozadje

Predlog Komisije za direktivo o preglednih in predvidljivih delovnih pogojih je posodobitev tako imenovane „direktive o pisni izjavi“. Od leta 1991, ko je ta direktiva začela veljati, se je svet dela močno spremenil. Zaradi demografskih sprememb je prišlo do večje raznolikosti delovnega prebivalstva, digitalizacija je omogočila nove oblike zaposlitve in vzniknila so nova in prožnejša delovna razmerja. Zadnja leta je četrtina vseh pogodb o zaposlitvi povezana z atipičnimi oblikami zaposlitve. Sem spadajo vse zaposlitve, ki niso za nedoločen čas s polnim delovnim časom, pa naj gre za „klasično“ delo s krajšim delovnim časom ali delo na zahtevo brez zagotovljenega delovnega časa.

Za okrepitev socialne razsežnosti Evrope in kot prispevek k uresničevanju evropskega stebra socialnih pravic je Komisija decembra 2017 predlagala pobudo o preglednih in predvidljivih delovnih pogojih. Namen te pobude je razširiti in posodobiti obveznosti, ki trenutno veljajo glede seznanjanja delavcev z njihovimi delovnimi pogoji. S pobudo naj bi se poleg tega uvedli novi minimalni standardi, ki vsem delavcem, tudi tistim z atipičnimi pogodbami, omogočajo več predvidljivosti in jasnosti glede njihovih delovnih pogojev. 

Več informacij

Informativni pregled: Za pregledne in predvidljive delovne pogoje

Sporočilo za medije: Komisija predlaga večjo preglednost in predvidljivost delovnih pogojev

Informativni pregled: Socialne prednostne naloge Junckerjeve Komisije

STATEMENT/19/873

Kontakti za stike z mediji:

Za vprašanja širše javnosti: Europe Direct po telefonu 00 800 67 89 10 11 ali e-pošti


Side Bar