Navigation path

Left navigation

Additional tools

Comisia Europeană - Declarație

Declarație comună referitoare la revizuirea Directivei privind detașarea lucrătorilor

Bruxelles, 28 februarie 2018

Declarație comună a coraportorilor Parlamentului European, Elisabeth Morin-Chartier și Agnes Jongerius, a ministrului adjunct al muncii și politicii sociale din Bulgaria, Zornița RUSINOVA, și a comisarului pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, referitoare la revizuirea Directivei privind detașarea lucrătorilor.

În urma unor negocieri intense care au avut loc în această seară, în calitate de negociatori din partea Parlamentului European, Consiliului și Comisiei, ne declarăm mulțumiți de faptul că am abordat toate chestiunile în cadrul celei de a 7-a reuniuni „trilog”. Am ajuns la o înțelegere privind schița unui posibil acord referitor la revizuirea Directivei privind detașarea lucrătorilor. Suntem de părere că propunerea de acord global care face obiectul discuțiilor este echilibrată. Posibilul acord stabilește principiul egalității salariale pentru muncă egală prestată în același loc, oferind, în același timp, mai multă securitate juridică atât pentru lucrători, cât și pentru angajatori.

În continuare, vom prezenta rezultatele negocierilor noastre din cadrul instituțiilor pe care le reprezentăm și vom face tot posibilul să obținem mandatele necesare pentru încheierea finală a acordului.

La data de 1 martie 2018, orele 10, vom organiza o conferință de presă comună în Sala de presă din clădirea Justus Lipsius.

For More Information

 

 

 

 

STATEMENT/18/1405

Persoane de contact pentru presă:

Întrebări din partea publicului larg: Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


Side Bar