Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europska komisija - Izjava

Zajednička izjava o reviziji Direktive o upućivanju radnika

Bruxelles, 28. veljače 2018.

Zajednička izjava suizvjestiteljica Europskog parlamenta Elisabeth Morin-Chartier i Agnes Jongerius, bugarske zamjenice ministra rada i socijalne politike Zornitse Roussinove i povjerenice za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen o reviziji Direktive o upućivanju radnika:

Mi, pregovarači u ime Europskog parlamenta, Vijeća i Komisije, potvrđujemo da smo u večerašnjim intenzivnim pregovorima održanima u okviru sedmog trijaloga raspravili sva pitanja. Postigli smo dogovor o obrisima mogućeg sporazuma o reviziji Direktive o upućivanju radnika. Smatramo da je na stol stavljen uravnotežen prijedlog sporazuma o paketu mjera. Mogućim se sporazumom uspostavlja načelo jednake plaće za jednak rad na istome mjestu, uz istodobno osiguravanje veće pravne sigurnosti za radnike i poslodavce.

U narednom ćemo koraku svojim institucijama predstaviti rezultate pregovora te ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo osigurali mandat za zaključivanje sporazuma.

Zajedničku konferenciju za medije održat ćemo 1. ožujka 2018. u 10 sati u prostoriji za medije zgrade Justus Lipsius.

For More Information

 

 

 

 

STATEMENT/18/1405

Osobe za kontakt s medijima:

Upiti građana: Europe Direct telefonom na 00 800 67 89 10 11 ili e-poštom


Side Bar