Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio - Ilmoitus

Roaming-maksuille loppu EU:ssa: Kolmen EU:n toimielimen yhteinen julkilausuma

Bryssel 14. kesäkuuta 2017

Huomisesta 15. kesäkuuta 2017 alkaen Euroopan unionissa ei enää peritä verkkovierailumaksuja. Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani, Maltan pääministeri Joseph Muscat EU:n neuvoston puheenjohtajamaan Maltan puolesta ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker antoivat seuraavan lausuman:

”Euroopan unionissa pyrkimyksenä on saattaa ihmiset yhteen ja helpottaa heidän elämäänsä. Verkkovierailumaksujen poistaminen on todellinen eurooppalainen menestystarina.

Tästä lähtien EU:n sisällä matkustavat EU:n kansalaiset voivat soittaa, lähettää tekstiviestejä ja ottaa yhteyttä mobiililaitteillaan samaan hintaan kuin kotimaassaan. Verkkovierailumaksujen poistaminen on yksi EU:n merkittävimmistä ja konkreettisimmista saavutuksista.

Viimeisten 10 vuoden aikana EU:n toimielimet ovat tehneet yhdessä lujasti töitä korjatakseen tämän markkinoiden ongelman. Tähän mennessä aina kun kansalaiset ovat ylittäneet maan rajan EU:ssa lomaa, työmatkaa, opiskelua taikka vain päivän kestävää vierailua varten, heidän on pitänyt olla huolissaan verkkovierailumaksuista ja korkeasta puhelinlaskusta. Nyt verkkovierailumaksut ovat historiaa. Huomisesta lähtien matkapuhelimia voi EU:ssa matkustettaessa käyttää samaan hintaan kuin kotimaassa.

Tätä on valmisteltu kauan ja työssä on ollut mukana monia tahoja. Työskentelemällä tiiviisti yhdessä Euroopan unioni on pystynyt saamaan aikaan konkreettisen positiivisen tuloksen EU:n kansalaisia varten. Olemme ylpeitä siitä, että EU:ssa poistetaan erittäin korkeat verkkovierailuhinnat, ja kiitollisia niille, jotka päättäväisesti ratkaisivat monia ongelmia ja jaksoivat ajaa tätä asiaa.

Samaan aikaan EU on onnistunut löytämään oikean tasapainon sen välillä, että verkkovierailumaksut poistetaan ja samalla pidetään kotimaiset palvelupaketit kilpailukykyisempinä ja houkuttelevampina. Operaattoreilla on ollut 2 vuotta aikaa valmistautua verkkovierailumaksujen päättymiseen, ja olemme vakuuttuneita siitä, että ne hyödyntävät uusien sääntöjen tarjoamia mahdollisuuksia asiakkaidensa hyödyksi.

Verkkovierailumaksujen poistamisella on perustavanlaatuista merkitystä EU:n digitaalisille sisämarkkinoille, ja se on askel kohti yhdentynyttä ja kestävää EU:n digitaaliyhteiskuntaa, johon kaikki kansalaiset voivat osallistua.”

Lisätietoa

Usein kysyttyä

Yleinen tietosivu verkkovierailumaksujen poistamisesta

Yksityiskohtainen tietosivu

STATEMENT/17/1590

Lisätietoa tiedotusvälineille:

Lisätietoa yleisölle: Europe Direct -palvelu, puh. 00 800 67 89 10 11 tai sähköposti


Side Bar