Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen - Udtalelse

Slut med roamingafgifter i EU: fælles erklæring fra tre EU-institutioner

Bruxelles, den 14. juni 2017

Fra og med i morgen den 15. juni 2017 forsvinder roamingafgifterne i Den Europæiske Union. Formand for Europa-Parlamentet Antonio Tajani, Maltas premierminister Joseph Muscat, på vegne af det maltesiske formandskab for Rådet for Den Europæiske Union, og Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker har sammen udsendt følgende erklæring:

”Den Europæiske Union handler om at bringe mennesker sammen og gøre livet lettere for dem. Afskaffelsen af roamingafgifterne er en solstrålehistorie for EU.

Fra nu af kan borgere, der rejser i EU, ringe, sende sms'er og koble sig på internettet til samme pris, som de betaler i hjemlandet. Fjernelsen af roamingafgifterne er en af EU's største og mest konkrete succeser .

Gennem de seneste 10 år har EU-institutionerne arbejdet hårdt på at afhjælpe dette markedssvigt. Hver gang en EU-borger rejste til et andet EU-land, hvad enten det var på ferie, for at arbejde, studere eller blot på en éndagstur, skulle vedkommende tænke sig om inden brug af mobiltelefonen for ikke at risikere en høj telefonregning ved hjemkomsten. Roamingafgifter vil nu være et fortidsminde. Fra og med i morgen kan du være opkoblet på hele rejsen til samme pris i EU som i dit hjemland.

Det har været en lang proces med mange involverede aktører. Gennem et nært samarbejde har den Europæiske Union leveret et konkret, positivt resultat for Europas borgere. Vi er stolte over, at EU har sat en stopper for de høje roamingpriser og takker alle, der har udvist beslutsomhed i bestræbelserne på at klare de mange udfordringer og nå dette mål.

Samtidig har EU formået at finde den rette balance mellem afskaffelsen af roamingafgifterne og behovet for at beholde konkurrencedygtige og attraktive mobilpakker i medlemslandene. Mobilselskaberne har haft to år til at forberede sig på afskaffelsen af roamingafgifterne, og vi er sikre på, at de vil udnytte de muligheder, som de nye regler giver til gavn for kunderne.

Afskaffelsen af roamingafgifterne er grundlæggende for EU's digitale indre marked og er endnu et skridt i retning af et fælles og bæredygtigt europæisk digitalt samfund, der er tilgængeligt for alle borgere.”

Yderligere oplysninger

Ofte stillede spørgsmål og svar

Generelt faktablad om afskaffelse af roamingafgifterne

Detaljeret faktablad: Hvordan fungerer det?

STATEMENT/17/1590

Pressehenvendelser:

Borgerhenvendelser: Europe Direct på tlf. 00 800 67 89 10 11 eller pr. mail


Side Bar