Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE ES NL IT PT EL CS HU BG RO

Euroopan komissio

Viviane Reding

Vice-President of the European Commission, EU Justice Commissioner

Keskeisimmät viestit: Vuoropuhelu kansalaisten kanssa

Vuoropuhelu kansalaisten kanssa

14 marraskuu 2013

"Euroopan talous on pääsemässä kuiville. Meidän on keskityttävä edelleen kasvuun."

"Talouskriisi on nopeuttanut poliittisen historian kulkua. Talouden hallinta on Euroopassa ollut tiukkaa vuodesta 2009 alkaen. Komissio antaa nyt aiemmasta poiketen lausuntonsa talousarvioluonnoksista, kun niistä käydään parlamentaarista keskustelua. Komissio odottaa, että kaikki maat – etenkin Ranska ja Saksa – toteuttavat tarvittavat toimet Euroopan hauraan kasvun tukemiseksi."

"Euro ylläpitää itsenäisyyttämme muihin kansainvälisiin kilpailijoihimme nähden. Olkaamme ylpeitä eurooppalaisuudesta."

"Tarvitsemme heti EU:n talousministerin, joka on vastuussa Euroopan parlamentille ja jolla on jäsenvaltioiden selvästi määrittämät toimivaltuudet. Solidaarisuus vakavaraisuuden vuoksi: sen on oltava Euroopan toimintamalli."

"EU:n on lopetettava kasvattamasta velkoja, jotka jäävät seuraavan sukupolven harteille. Velan korkoihin kuluu Ranskassa 46,7 miljardia euroa eli 12,6 % valtion kokonaismenoista tai 2,4 % BKT:stä. Toisin sanoen Ranska käyttää tällä hetkellä enemmän julkisia varoja velan korkomaksuihin kuin kansalliseen koulutusjärjestelmään tai tutkimukseen ja innovointiin tehtäviin investointeihin. Kyse ei ole ainoastaan rahasta. Tässä on kyse myös maan pitkän aikavälin kilpailukyvystä."

"Lopetetaan tämä skitsofreenisuus: vaaditaan kaikkeen tukea ja sitten kieltäydytään antamasta EU:lle asiallista budjettia. Amerikan liittohallinnon budjetti on 35 % suhteessa BKT:hen, EU:n 1,05 % – EU tarvitsee todellisen budjetin."

"EU ei ole pelkästään sisämarkkina-alue. EU:n tehtävänä on myös suojella kansalaisiaan. EU:n tehtävänä on myös suojella kansalaisiaan. EU antaa suojaa työtä etsiville nuorille: nuorten työnhaun avittamiseen on varattu määrärahoja 6 miljardia euroa. Ranskassa tästä hyötyy mahdollisesti 300 000 henkilöä, kun kahden vuoden määrärahat ovat 600 miljoonaa euroa."

"EU suojelee kansallisia identiteettejämme – EU:n ansiosta nimitystä 'samppanja' ei saa enää käyttää Sveitsissä. Ainoastaan yhdessä pystymme säilyttämään arvomme ja tekemään niistä maailmanlaajuisen normin."

"EU on aina tarvinnut Ranskaa päästäkseen eteenpäin. Nyt Ranska tarvitsee EU:ta säilyttääkseen kansainvälisen asemansa."

"Yhdessä olemme voimakkaampia kuin kaikki yksinään. EU:n armeijan avulla olisimme vahvempia ja voisimme säästää 3–9 miljardia euroa vuodessa. Voisimme säästää rahaa 420 miljoonasta 1,3 miljardiin euroon vuodessa, jos meillä olisi yhteinen EU:n suurlähetystö, jossa liehuu 28 lippua."

"Muunlaisuus on rikkautta, torjukaamme yhdessä populismin nousua. Kollegoideni Cécile Kyengen ja Christiane Taubiran kokemia loukkauksia ei voi hyväksyä."

"EU:ta ei saa pitää syntipukkina kansallisiin möhläyksiin. Vastustaminen on helppoa, mutta näin ei päästä mihinkään."

"Poliittisten puolueiden on käytävä totuudenmukaista keskustelua Euroopasta. Eurooppa ei ole nyrkkeilykehä vaan jalkapallojoukkue."

"Romanien integroiminen kuuluu koko maanosallemme. Kukaan ei sano, että Ranskan pitäisi ottaa vastaan kaikki romanit, mutta tänne tulevia on kohdeltava ihmisarvoisesti aivan kuin muitakin EU-kansalaisia tunnustamiemme arvojen nimissä."

"Maahanmuutto-ongelma vaatii lisää EU:n toimia. Marseille on aina ollut avoin Välimeren satama ja sisääntuloväylä Ranskaan ja Eurooppaan. Tarvitsemme jäsenvaltioiden välisen solidaarisuusmekanismin, joka ottaa huomioon kunkin maan vastaanottovalmiudet. Välimerestä ei saa tulla hautausmaa."

"Ehdotan Euroopan laajuista Horisontti 2020 -neuvontapalvelua. Yhdysvaltojen on kunnioitettava meitä ja kohdeltava meitä tasa-arvoisina. Sitä meidän pitää olla: tasa-arvoisia kumppaneita, jotka myös nähdään sellaisina. Eurooppa ei ole siirtomaa."


Side Bar