Navigation path

Left navigation

Additional tools

EVROPSKA UNIJA

SL

Bruselj, 2. maj 2013

9212/2/13 REV 2

PRESSE 180

Izjava Visoke predstavnice Catherine Ashton v imenu Evropske unije o odpravi smrtne kazni v ameriški zvezni državi Maryland

Evropska unija z zadovoljstvom pozdravlja novico, da je guverner Martin O'Malley danes podpisal zakon o odpravi smrtne kazni v državi Maryland.

Evropska unije čestita guvernerju, senatu in predstavniškemu domu za to zgodovinsko odločitev, s katero je Maryland postal osemnajsta zvezna država v ZDA, ki je odpravila smrtno kazen.

Evropska unija močno upa, da bo ta odločitev spodbudila druge države ZDA, da bodo sledile temu zgledu ter se pridružile rastočemu nacionalnemu in svetovnemu gibanju za odpravo smrtne kazni.

Tej izjavi se pridružujejo država pristopnica Hrvaška*, države kandidatke Turčija, Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija*, Črna gora* Islandija+ in Srbija, državi v stabilizacijsko-pridružitvenem procesu in možni kandidatki za članstvo Albanija in Bosna in Hercegovina, državi Efte Lihtenštajn in Norveška, ki sta članici Evropskega gospodarskega prostora, ter Ukrajina, Republika Moldavija, Armenija, Azerbajdžan in Gruzija.

______________________


Side Bar