Navigation path

Left navigation

Additional tools

EUROOPAN UNIONI

FI

Bryssel, 2. toukokuuta 2013

(OR. en)

9212/2/13 REV 2

PRESSE 180

Korkean edustajan Catherine Ashtonin
Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma kuolemanrangaistuksen poistamisesta
Marylandin osavaltiossa Yhdysvalloissa

Euroopan unioni on erittäin tyytyväinen kuvernööri Martin O'Malleyn tänään allekirjoittamaan lakiin, jolla kuolemanrangaistus poistetaan Marylandin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Euroopan unioni onnittelee kuvernööriä, senaattia ja edustajainhuonetta tästä historiallisesta päätöksestä, joka tekee Marylandista Yhdysvaltojen 18:nnen osavaltion, jossa kuolemanrangaistuksesta on luovuttu.

Euroopan unioni toivoo hartaasti, että tämä päätös kannustaa muita Yhdysvaltojen osavaltioita seuraamaan esimerkkiä ja liittymään yleistyvään kansalliseen ja maailmanlaajuiseen pyrkimykseen poistaa kuolemanrangaistuksen käyttö.

Liittyvä maa Kroatia*, jäsenehdokasmaat Turkki, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia*, Montenegro*, Islanti+ ja Serbia*, vakautus- ja assosiaatioprosessiin osallistuvat maat ja mahdolliset jäsenehdokkaat Albania sekä Bosnia ja Hertsegovina, Euroopan talousalueeseen kuuluvat EFTA-maat Liechtenstein ja Norja sekä Ukraina, Moldovan tasavalta, Armenia, Azerbaidžan ja Georgia yhtyvät tähän julkilausumaan.

______________________

* :

Kroatia, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Montenegro ja Serbia kuuluvat edelleen vakautus- ja assosiaatioprosessin piiriin.

+ :

Islanti on edelleen EFTAn ja Euroopan talousalueen jäsen.


Side Bar