Navigation path

Left navigation

Additional tools

SVET
EVROPSKE UNIJE

SL

Bruselj, 25 September 2012

(OR. en)

14198/12

PRESSE 399

Izjava visoke predstavnice Catherine Ashton v imenu Evropske unije o nedavnih dogodkih na morskih območjih Vzhodne Azije

EU zaskrbljeno spremlja dogodke na morskih območjih Vzhodne Azije, saj se za to regijo zelo zanima. Vse vpletene strani poziva, naj si skupaj prizadevajo za mirno rešitev s sodelovanjem v skladu z mednarodnim pravom, zlasti ob upoštevanju Konvencije ZN o pomorskem pravu, in pojasnijo osnove za njihove zahteve. Vse strani poziva, naj sprejmejo ukrepe, s katerimi bi umirile razmere.

Temu sklepu se pridružujejo država pristopnica Hrvaška*, države kandidatke Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija*, Črna Gora*, Islandija+ in Srbija*, državi v stabilizacijsko-pridružitvenem procesu in možni kandidatki za članstvo Albanija in Bosna in Hercegovina, država Efte Norveška, ki je članica Evropskega gospodarskega prostora, ter Republika Moldavija.

* Hrvaška, Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija, Črna gora in Srbija še naprej sodelujejo v stabilizacijsko-pridružitvenem procesu.

+ Islandija ostaja še naprej članica Efte in Evropskega gospodarskega prostora.


Side Bar