Navigation path

Left navigation

Additional tools

UNIUNEA EUROPEANĂ

RO

Bruxelles, 26 aprilie 2012

(OR. en)

9277/1/12 REV 1

PRESSE 179

Declarația Înaltului Reprezentant în numele Uniunii Europene cu privire la abolirea pedepsei cu moartea în statul Connecticut, SUA

Uniunea Europeană salută călduros semnarea de către guvernatorul Dannel P. Malloy, la 25 aprilie 2012, a legii de abolire a pedepsei cu moartea în statul Connecticut.

Uniunea Europeană felicită guvernatorul, Senatul și Camera Reprezentanților pentru această decizie istorică, în urma căreia Connecticut devine cel de al 17-lea stat american care a abolit pedeapsa cu moartea.

Uniunea Europeană este încrezătoare că această decizie va încuraja și alte state americane să urmeze aceeași cale, alăturându-se mișcării naționale și mondiale tot mai ample în direcția abolirii utilizării pedepsei capitale.

Uniunea Europeană consideră că abolirea pedepsei cu moartea contribuie la întărirea demnității umane și la dezvoltarea progresivă a drepturilor omului.

Croația*, țară aderentă, Turcia, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei*, Muntenegru*, Islanda+ și Serbia*, țări candidate, Albania și Bosnia și Herțegovina, țări din cadrul procesului de stabilizare și de asociere și potențiale țări candidate, Liechtenstein și Norvegia, țări AELS membre ale Spațiului Economic European, precum și Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia, se aliniază prezentei declarații.

*Croația, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru și Serbia continuă să facă parte din procesul de stabilizare și de asociere.

+ Islanda continuă să fie membru al AELS și al Spațiului Economic European. 


Side Bar