Navigation path

Left navigation

Additional tools

EUROOPAN UNIONI

FI

Bryssel, 26. huhtikuuta 2012

(OR. en)

9277/1/12 REV 1

PRESSE 179

Korkean edustajan Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma kuolemanrangaistuksen poistamisesta Connecticutin osavaltiossa USA:ssa

Euroopan unioni on erittäin tyytyväinen kuvernööri Dannel P. Malloyn 25. huhtikuuta 2012 allekirjoittamaan lakiin, jolla kuolemanrangaistus poistetaan Connecticutin osavaltiossa USA:ssa.

Euroopan unioni onnittelee kuvernööriä, senaattia ja edustajainhuonetta tästä historiallisesta päätöksestä, joka tekee Connecticutista Yhdysvaltojen 17. osavaltion, jossa kuolemanrangaistuksesta on luovuttu.

Euroopan unioni toivoo hartaasti, että tämä päätös kannustaa muita USA:n osavaltioita seuraamaan tätä esimerkkiä ja liittymään laajenevaan kansalliseen ja maailmanlaajuiseen pyrkimykseen poistaa kuolemanrangaistuksen käyttö.

Euroopan unioni katsoo, että kuolemanrangaistuksen poistaminen edistää ihmisarvon kunnioittamista sekä ihmisoikeuksien asteittaista kehittymistä.

Liittyvä maa Kroatia*, jäsenehdokasmaat Turkki, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia*, Montenegro*, Islanti+ ja Serbia*, vakautus- ja assosiaatioprosessiin osallistuvat maat ja mahdolliset jäsenehdokkaat Albania sekä Bosnia ja Hertsegovina, Euroopan talousalueeseen kuuluvat EFTA-maat Liechtenstein ja Norja sekä Ukraina, Moldovan tasavalta, Azerbaidžan ja Georgia yhtyvät tähän julkilausumaan.

* Kroatia, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Montenegro ja Serbia kuuluvat edelleen vakautus- ja assosiaatioprosessin piiriin.

+ Islanti on edelleen EFTAn ja Euroopan talousalueen jäsen.


Side Bar