Navigation path

Left navigation

Additional tools

EURÓPAI UNIÓ

HU

Brüsszel, 2011. április 28.

(OR. en)

9486/11

PRESSE 111

A főképviselőnek az Európai Unió nevében tett nyilatkozata egyes harmadik országoknak az iráni helyzetre tekintettel egyes személyekkel és szervezetekkel szemben hozott korlátozó intézkedésekről szóló 2011/235/KKBP tanácsi határozathoz történő csatlakozásáról

A Tanács 2011. április 12-én elfogadta a 2011/235/KKBP tanácsi határozatot1. A tanácsi határozat korlátozó intézkedéseket ír elő azokkal a személyekkel szemben, akik felelősek az emberi jogok Iránban való súlyos megsértéséért.

E nyilatkozat célja annak bejelentése, hogy az alábbi országok nyilatkoztak arról, hogy egyetértenek a 2011/235/KKBP tanácsi határozat célkitűzéseivel: a tagjelölt országok: Horvátország*, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság*, Montenegró* és Izland+, a stabilizációs és társulási folyamat országai és egyben potenciális jelöltek: Albánia és Bosznia-Hercegovina, valamint az Európai Gazdasági Térség EFTA-tagországai: Liechtenstein és Norvégia, továbbá Ukrajna és a Moldovai Köztársaság.

A felsorolt országok biztosítani fogják, hogy nemzeti politikáik összhangban legyenek e tanácsi határozattal.

Az Európai Unió tudomásul veszi és üdvözli ezt a kötelezettségvállalást.

1 :

A határozatot 2011. április 14-én tették közzé az Európai Unió Hivatalos Lapjában: L 100., 51. o.

* :

Horvátország, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság és Montenegró továbbra is részt vesz a stabilizációs és társulási folyamatban.

+ :

Izland továbbra is az EFTA és az Európai Gazdasági Térség tagja marad.


Side Bar