Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE DA ES NL IT SV PT EL

Pesc/00/132

Bryssel, 19. syyskuuta 200011422/00 (Presse 318)

VIESTI SERBIAN KANSALLE

Serbian kansa tekee 24. syyskuuta ratkaisevan tärkeän poliittisen valinnan.

Vaalit, riippumatta olosuhteista, joissa niistä päätettiin ja joissa ne järjestettiin, antavat Serbian kansalle mahdollisuuden hylätä selkeästi ja rauhanomaisesti Milosevicin harjoittaman politiikan, joka perustuu poliittiseen manipulointiin, vapauksien riistoon ja väestön kurjistumiseen. Juuri tämä politiikka ajoi Jugoslavian liittotasavallan sotaan, eristykseen ja umpikujaan. Nämä vaalit antavat siten Serbian kansalle mahdollisuuden demokraattiseen muutokseen. Kansan tehtävänä on käyttää tämä mahdollisuus äänestämällä.

Vakuutamme, että demokraattiseen muutokseen johtava valinta muuttaa radikaalisti Euroopan unionin Serbian-politiikkaa: poistamme Jugoslavian liittotasavaltaa vastaan asetetut pakotteet, olemme tukemassa välttämättömiä poliittisia ja taloudellisia uudistuksia antamalla Serbialle taloudellista jälleenrakennustukea ja tuemme Jugoslavian liittotasavallan paluuta kansainvälisen yhteisön jäseneksi. Ehdotamme sille lähentymistä Euroopan unioniin, jotta se ottaisi sille Euroopassa kuuluvan paikan. Emme ole unohtaneet, että serbialaiset ovat eurooppalaisia.

Ääni demokraattisen Serbian puolesta on ääni eurooppalaisen Serbian puolesta.

Euroopan unioniin assosioituneet maat Bulgaria, Viro, Unkari, Latvia, Liettua, Puola, Romania, Slovakia, Tšekin tasavalta, Kypros ja Malta sekä Euroopan talousalueeseen kuuluvat EFTA-maat Islanti, Liechtenstein ja Norja ovat yhtyneet tähän julistukseen.


Side Bar