Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE ES NL IT SV PT FI EL

Pesc/00/132

Bruxelles, den 19. september 200011422/00 (Presse 318)

BUDSKAB TIL DET SERBISKE FOLK

Den 24. september vil det serbiske folk stå over for et afgørende politisk valg.

Uanset under hvilke omstændigheder valget er blevet udskrevet og organiseret, giver det det serbiske folk mulighed for klart og med fredelige midler at stemme imod Milosevic's politik, som bygger på politisk manipulation, undertrykkelse af frihedsrettigheder og forarmelse af befolkningen. Det er den politik, som har ført til krig og isolering for FRJ og bragt landet ind i en blindgyde. Valget er således det serbiske folks chance for at opnå en demokratisk forandring. Det er nu op til det serbiske folk at gribe chancen og gå til valgurnerne.

Vi bekræfter, at hvis valget fører til en demokratisk forandring, vil det medføre en radikal ændring af Den Europæiske Unions politik over for Serbien: vi vil hæve sanktionerne mod FRJ; vi vil i forbindelse med de nødvendige politiske og økonomiske reformer yde økonomisk støtte til genopbygningen af Serbien, og vi vil støtte FRJs genindtræden i det internationale samfund. Vi vil opfordre landet til at nærme sig Den Europæiske Union, så det kan indtage den plads i Europa, som tilkommer det. Vi har aldrig glemt, at serberne er europæere.

En stemme for demokratiet i Serbien er en stemme for Serbien i Europa.

Følgende lande, der er associeret med Den Europæiske Union, Bulgarien, Estland, Ungarn, Letland, Litauen, Polen, Rumænien, Slovakiet, Den Tjekkiske Republik, Cypern og Malta samt EFTA-landene Island, Lichtenstein og Norge, der er medlem af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, tilslutter sig denne erklæring.


Side Bar