Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE SL

OLAF/11/6

Brussels, 11 aprilie 2011

OLAF și Eurojust s-au întâlnit pentru a coordona anchetele privind unii deputați din Parlamentul European

Vinerea trecută, OLAF a găzduit împreună cu Eurojust o reuniune la care au participat autoritățile judiciare din Belgia, Austria, Slovenia și România referitoare la anchetele în curs privind unii deputați din Parlamentul European.

Ca urmare a informațiilor din presă care au dat naștere la bănuieli cu privire la posibilitatea ca unii deputați din Parlamentul European să fi acceptat bani în schimbul depunerii de amendamente legislative, OLAF a deschis o anchetă administrativă.

OLAF, în cooperare cu Eurojust, a găzduit la sediul său o reuniune cu procurorii naționali care anchetează presupusa săvârșire a acelorași fapte, pentru a schimba opinii și a continua cooperarea efectivă. OLAF și-a exprimat disponibilitatea de a-și aduce contribuția la această cooperare.

„Întrucât în prezent se desfășoară anchete paralele, este extrem de important ca toate autoritățile implicate, atât la nivel european, cât și la nivel de stat membru, să colaboreze cât mai bine posibil,” a declarat Giovanni Kessler, directorul general al OLAF.

Podrobnosti:

Pavel BOŘKOVEC

Uradni govorec

Evropski urad za boj proti goljufijam (OLAF)

Tel.: +32 22967200

E-naslov: olaf-press@ec.europa.eu

http://ec.europa.eu/anti_fraud/index_en.html


Side Bar