Navigation path

Left navigation

Additional tools

Evropska komisija

MEMO

Bruselj, 20. maja 2014

Čas počitnic: koristni nasveti za brezskrbno poletje

Ker se začenja čas počitnic, ko milijoni Evropejcev načrtujejo potovanja po vsej celini in drugod, je koristno poznati nekaj napotkov glede morebitnih težav. Če vas zanima, na primer, kdo krije stroške vašega zdravljenja v primeru nesreče ali katere dokumente potrebujete, če v tujino potujete s psom, si preberite, kako si Evropska unija prizadeva pomagati popotnikom.

Odpravljam se na potovanje zunaj Evrope, vendar moja država tam nima veleposlaništva ali konzulata. Na koga naj se obrnem, če potrebujem pomoč?

Kot državljan države članice EU ste tudi državljan EU. Zunaj EU ste tako upravičeni do konzularne pomoči, tudi če vaša država tam nima svojega diplomatskega ali konzularnega predstavništva. Če vam je na primer odvzeta prostost, doživite hudo nesrečo ali izgubite pomembne dokumente, lahko zaprosite za pomoč na konzulatu ali veleposlaništvu katere koli druge države članice EU.

Prav tako imate pravico do pomoči v kriznih razmerah: države članice EU morajo evropskim državljanom pomagati pri potrebni evakuaciji, kakor da bi bili njihovi državljani.

Na spletišču Evropske komisije o konzularni zaščiti lahko preverite, ali ima vaša država diplomatsko ali konzularno predstavništvo v državi, kamor potujete.

Koga naj pokličem, če moj otrok izgine?

EU ima skupno telefonsko številko za pomoč (116 000) v primeru izginotja otroka v kateri koli državi članici EU. Na tej telefonski številki je na voljo pomoč staršem, katerih otrok je izginil, otrokom, ki so se izgubili ali pobegnili, ali osebam, ki imajo informacije o pogrešanem otroku. Oglasila se vam bo izkušena organizacija, ki vam bo zagotovila podporo in praktično pomoč psihološke, pravne ali administrativne narave.

Kdo mi lahko pomaga, če imam med počitnicami težave z letalskim prevoznikom, podjetjem za najem vozila ali organizatorjem potovanj?

Če pri potovanju z letalom, vlakom, avtobusom ali ladjo pride do zamude ali odpovedi ...

Če je vaše potovanje odloženo za nekaj ur, mora prevoznik, s katerim potujete, v skladu s predpisi EU o pravicah potnikov poskrbeti za pravično nadomestilo. Če je potovanje odpovedano in morate iti v hotel, ki je oddaljen od vaše končne destinacije, mora stroške plačati letalski ali železniški prevoznik. Pred odhodom preverite, kako lahko uveljavite svoje pravice na letališčih, v pristaniščih ter na avtobusnih ali železniških postajah v Evropi, ali pa si prenesite aplikacijo za pametne telefone.

Kakšne so moje pravice na potovanju, če sem invalid?

Predpisi EU o pravicah potnikov preprečujejo diskriminacijo invalidov in oseb z omejeno mobilnostjo na potovanju z letalom ali vlakom ter jim zagotavljajo enak dostop do prevoza, kot ga imajo drugi državljani.

Če imate v svoji državi pri potovanju z avtomobilom pravico do uporabe parkirnih mest za invalide, ste do tega upravičeni povsod po Evropi. Za to potrebujete le standardizirano parkirno kartico za invalide.

Organizator potovanj, pri katerem sem kupil počitniški paket, je šel v stečaj. Lahko dobim svoj denar nazaj?

Direktiva o paketnem potovanju ščiti evropske potrošnike na organiziranih počitnicah kot vnaprej dogovorjeni kombinaciji vsaj dveh od naslednjih elementov: (1) prevoza, (2) nastanitve in (3) drugih turističnih storitev, kot so turistični ogledi (te storitve so vštete v ceno).

Direktiva zagotavlja zaščito, ki zajema: informacije v katalogih, pravico do odpovedi brez finančnih posledic, odgovornost za storitve (npr. v primeru nezadostne kakovosti hotelov) in zaščito v primeru stečaja organizatorja potovanj ali letalskega prevoznika.

V prihodnje bodo v skladu z novimi predlogi Evropske komisije, ki jih je Evropski parlament podprl (MEMO/14/184), do zaščite upravičeni tudi dopustniki, ki bodo počitniške pakete po meri kupili prek spleta (od enega trgovca ali več poslovno povezanih trgovcev). Tako bo dodatno zaščitenih približno 120 milijonov potrošnikov.

Počitnice so mi bile tako všeč, da razmišljam o časovnem zakupu v istem počitniškem kompleksu. Na kaj moram biti pozoren?

V skladu s predpisi EU morajo trgovci s časovnimi zakupi pred podpisom pogodbe potrošnikom pravočasno zagotoviti podrobne informacije, vključno s ceno, opisom proizvoda ter natančnim obdobjem in dolžino bivanja, do katerega ima potrošnik pravico v skladu s pogodbo. Če potrošnik želi, mu morajo biti te informacije na voljo v njegovem jeziku.

Predpisi potrošnikom poleg tega zagotavljajo pravico do odstopa od pogodbe v obdobju za premislek, ki traja 14 koledarskih dni in v katerem trgovci ne smejo zahtevati nikakršnega predplačila ali kavcije. Pred sklenitvijo pogodbe mora trgovec potrošnika izrecno opozoriti na pravico do odstopa od pogodbe, njeno trajanje in prepoved predplačil v tem obdobju.

Na počitnicah za telefon porabim preveč denarja. Kako lahko med potovanjem omejim te stroške?

Po zaslugi EU lahko med potovanjem celo prihranite denar, saj se bodo letos poleti cene gostovanja še znižale, največ za podatkovne storitve, in sicer s 45 centov/MB na 20 centov/MB (obračunano na porabljen kilobajt). Za vse nove omejitve cen si poglejte spodnjo tabelo. Poleg tega vam bodo od 1. junija 2014 naprej nekateri ponudniki mobilnih storitev v Evropi omogočili, da pred potovanjem izberete ločeno pogodbo za gostovanje in, če je na voljo, lokalnega ponudnika mobilnih storitev podatkovnega gostovanja v državi, v katero se odpravljate. Tako boste lahko primerjali ponudbe za gostovanje in se odločili za najprivlačnejše ponudbe in cene v času vaših počitnic. To je dobra novica za vas, saj se boste lahko sprostili in uživali v poletju, ne da bi izgubili stik z družino in prijatelji doma. Še boljša novica pa je, da EU trenutno pripravlja nove predpise, da bi v celoti odpravila cene gostovanja! Pričakujemo, da bodo te do prihodnjega božiča stvar preteklosti in da boste lahko kjer koli v EU klepetali, pošiljali sporočila, prenašali podatke in brskali po internetu, kot da bi bili doma!

Vrsta storitve mobilne telefonije v EU

Omejitve cen v letu 2013

Omejitve cen v letu 2014

Odhodni klic

24 centov/min

19 centov/min

Dohodni klic

7 centov/min

5 centov/min

Pošiljanje kratkega sporočila

največ 8 centov

največ 6 centov

Prenos podatkov ali brskanje po internetu

45 centov/MB

20 centov/MB

Kaj moram vedeti, če želim na počitnice v EU vzeti hišno žival (mačko, psa ali belega dihurja)?

Znotraj EU lahko zlahka potujete s svojo hišno živaljo, če upoštevate naslednja pravila:

– psi, mačke ali beli dihurji morajo biti cepljeni proti steklini in to mora biti zapisano v njihovem potnem listu;

– za potovanje na Irsko, Finsko, Malto ali v Združeno kraljestvo vaša žival potrebuje tudi protiparazitno zdravljenje;

– za pse ali mačke, mlajše od 3 mesecev, ali potovanje z drugo hišno živaljo (ki ni pes, mačka ali beli dihur) se v posameznih državah lahko uporabljajo drugi predpisi.

Več informacij o tej temi lahko najdete na naši spletni strani.

Če ste državljan EU in se s svojo hišno živaljo vračate domov s potovanja zunaj EU, prav tako potrebujete njen potni list. Glede na vašo počitniško destinacijo so pred odhodom na počitnice za vašo hišno žival poleg cepljenja proti steklini lahko potrebni dodatni testi.

Prebivalci Andore, Islandije, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, San Marina, Švice in Vatikanske mestne države imajo s potnim listom za hišne živali enake pravice kot državljani EU.

Pred odhodom preverite zahteve države, v katero se odpravljate.

Ali lahko s počitnic v tujini prinesem meso ali sir?

Pri povratku iz večine držav zunaj EU je prepovedano s seboj prinesti kakršne koli mesne ali mlečne proizvode, pa naj bodo za vas ali darilo za koga drugega.

Če se vračate s Ferskih otokov, Grenlandije ali Islandije, lahko prinesete največ 10 kilogramov nekaterih proizvodov živalskega izvora, mleka v prahu za dojenčke, hrane za dojenčke in posebne hrane za ljudi ali hišne živali, potrebne iz zdravstvenih razlogov. Pogoj je, da so ti proizvodi v zaprti embalaži, ne tehtajo več kot dva kilograma ter jih pred odprtjem ni treba hraniti v hladilniku.

Prinesete lahko tudi ribe in nekatere lupinarje z Grenlandije, če ne tehtajo več kot 20 kilogramov. Za Ferske otoke in Islandijo teža ni omejena.

Tudi za druge proizvode živalskega izvora, kot je med, velja omejitev dveh kilogramov.

Ti predpisi ne veljajo, če prevažate proizvode živalskega izvora med državami znotraj EU ali če prihajate iz Andore, Lihtenštajna, Norveške, San Marina ali Švice.

EU lahko uvede dodatne omejitve v primeru nalezljivih živalskih bolezni v tretjih državah.

V primeru dvoma se obrnite na veterinarsko službo pri vstopu v EU (na letališču, v pristanišču, na cestnem mejnem prehodu itd.).

Zavedati se je treba, da je namen teh predpisov varovanje vašega zdravja in zdravja živali v EU pred hudimi živalskimi boleznimi.

Več informacij lahko najdete na spletišču Tvoja Evropa.

Odgovore na več pogostih vprašanj si lahko preberete tukaj.

Druga vprašanja lahko pošljete na ta naslov.

Na kaj moram biti pozoren, če za počitniški paket vzamem kredit?

Direktiva EU o potrošniških kreditih vam ob nakupu na kredit zagotavlja nekatere pravice. Najpomembnejših je naslednjih pet:

– oglasi za potrošniške kredite morajo biti pregledni in lahko razumljivi;

– pred podpisom pogodbe morate prejeti dovolj informacij, da lahko primerjate različne ponudbe na trgu;

– po podpisu pogodbe morate dobiti njeno kopijo;

– če si premislite, lahko v 14 dneh odstopite od pogodbe;

– kredit lahko ob pravični kompenzaciji odplačate predčasno.

Kdo mi lahko v moji državi pomaga v zvezi s povračilom, če pri nakupovanju med počitnicami v tujini naletim na težave?

Če ste prebivalec EU, Norveške ali Islandije, ste ob vrnitvi domov upravičeni do brezplačne pomoči! Če med potovanjem v EU, na Norveškem ali Islandiji naletite na težave pri najemu avtomobila, nakupu počitniškega paketa ali letalske vozovnice, stopite v stik z evropskim potrošniškim centrom (EPC) v vaši državi, kjer vam lahko pomagajo rešiti tudi težave pri spletnem nakupu proizvodov za vaše počitnice v drugi evropski državi. Strokovno znanje evropskega potrošniškega centra vam prav tako lahko koristi, če potujete na svetovno prvenstvo v Brazilijo. Tukaj si lahko prenesete vodnik o pravicah, ki jih imate kot potrošnik v Braziliji, pripravljen posebej za svetovno prvenstvo.

Na počitnicah sem kupil nove čevlje, ki pa so se že po enem tednu uničili. Kako lahko dobim denar nazaj? Kakšna so pravila?

Ne glede na to, kje v EU nakupujete, imate vedno zagotovljene osnovne pravice potrošnikov. Dveletna garancija zagotavlja, da mora trgovec v tem obdobju blago z napako brezplačno popraviti ali zamenjati. Če bi to trajalo predolgo ali bi bilo preveč neugodno za vas, lahko zahtevate povračilo denarja ali popust pri ceni. Tržna garancija ne nadomešča minimalne dveletne garancije, temveč jo lahko dopolnjuje.

Potrošniški predpisi EU veljajo za državljane vseh narodnosti, ki opravijo nakup blaga ali storitve na ozemlju EU. Garancija je urejena na evropski ravni. Direktiva EU določa najmanjšo stopnjo zaščite kupcev. Države članice morajo zahteve EU prenesti v nacionalno zakonodajo, ki lahko potrošnikom zagotovi še večjo zaščito.

Če v tujini kupite proizvod z napako, lahko z evropskim postopkom v sporih majhne vrednosti zahtevate povračilo denarja v treh preprostih korakih. Ta postopek lahko uporabite v številnih primerih v vseh državah EU razen Danske. Gre za hitro in stroškovno učinkovito alternativo običajnim sodnim postopkom, ki se zdaj lahko uporablja za komercialne transakcije, vključno s potrošniškimi transakcijami, do vrednosti 2 000 evrov. Vse kar morate storiti je, da pristojnemu sodišču predložite standardni obrazec.

Druga dobra novica za potrošnike je, da 13. junija začnejo veljati novi predpisi EU o pravicah potrošnikov, v skladu s katerimi bodo imeli vsi državljani EU 14 dni časa, da lahko vrnejo blago, ki so ga kupili na daljavo po internetu, pošti ali telefonu (MEMO/14/1144).

Kaj naj storim, če moram v tujini obiskati zdravnika?

Če med potovanjem v državah EU, na Islandiji, Norveškem, v Lihtenštajnu ali Švici zbolite ali se poškodujete, imate pravico do nujne zdravniške pomoči. Za to morate imeti s seboj evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja (EKZZ). Zdravniško pomoč boste prejeli pod enakimi pogoji in za enako ceno, kot če bi bili vključeni v sistem zdravstvenega zavarovanja države, v kateri se nahajate. Zato ne pozabite zaprositi za brezplačno kartico EKZZ pri svojem nacionalnem zavodu za zdravstveno zavarovanje.

Da bi imeli telefonske številke za klic v sili vedno pri sebi ter dobili dodatne informacije o kritih zdravstvenih storitvah in stroških, o povračilu stroškov in kontakte v primeru izgubljene kartice, si prenesite posebno aplikacijo za pametne telefone.

Aplikacija je na voljo v 24 jezikih in ne nadomešča evropske kartice zdravstvenega zavarovanja.

Če ste kronični bolnik in boste na potovanju v tujini potrebovali svoja zdravila, pred odhodom prosite svojega zdravnika za čezmejni recept.

Več informacij:

David Hudson (+32 22968335)

Andreana Stankova (+32 22957857)


Side Bar