Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio

MUISTIO

Bryssel 20. toukokuuta 2014

Lomakausi alkaa: hyödyllisiä vinkkejä huolettomaan kesään

Lomakausi on käynnistymässä toden teolla, ja miljoonat eurooppalaiset suunnittelevat matkoja Euroopassa ja sen ulkopuolelle. Tähän on kerätty muutamia vinkkejä siitä, miten toimia ongelmatilanteissa. Jos olet epävarma siitä, kuka korvaa hoitokustannukset tapaturman sattuessa, tai haluat tietää, mitä asiakirjoja tarvitset ottaessasi koirasi mukaan ulkomaille, seuraavassa on luettelo niistä keinoista, joita Euroopan unionilla on käytettävissään lomailijoiden auttamiseksi.

Euroopan ulkopuolella sijaitsevassa matkakohteessani ei ole oman maani suurlähetystöä tai konsulaattia. Mihin voin ottaa yhteyttä, jos tarvitsen apua?

EU:n jäsenvaltion kansalaisena olet automaattisesti myös EU:n kansalainen ja siten oikeutettu konsuliapuun oleskellessasi EU:n ulkopuolella (vaikka omalla maallasi ei olisikaan edustusta matkakohteessasi). Voit pyytää apua minkä tahansa muun EU-maan konsulaatista tai suurlähetystöstä, jos sinut on esimerkiksi pidätetty, olet joutunut vakavaan onnettomuuteen tai kadottanut tärkeitä asiakirjoja.

Olet oikeutettu apuun myös kriisitilanteissa: EU:n jäsenvaltioiden on tarvittaessa autettava muiden jäsenvaltioiden kansalaisten evakuoinnissa aivan kuin nämä olisivat niiden omia kansalaisia.

Voit tarkistaa Euroopan komission EU-kansalaisten konsuliapusivustolta, onko maallasi edustustoa matkakohteessasi

Mihin voin soittaa, jos lapseni katoaa?

Euroopan unioni on sopinut yhteisestä päivystysnumerosta (116 000), johon voi ilmoittaa missä tahansa EU:n jäsenmaassa kadonneesta lapsesta. Vanhemmat, joiden lapsi on kadonnut, samoin kuin eksyneet tai kotoa karanneet lapset sekä henkilöt, joilla on tietoa kadonneesta lapsesta, voivat soittaa tähän yhteen ja samaan numeroon. Heidät yhdistetään kokeneeseen organisaatioon, joka tarjoaa psykologista, lainopillista ja hallinnollista tukea ja apua.

Kenen puoleen voin kääntyä, jos minulla on lomalla ongelmia lentoyhtiön, autovuokraamon tai matkanjärjestäjän kanssa?

Jos lento, juna- tai bussivuoro tai laivamatka on myöhässä tai perutaan…

Jos lentosi tai matkasi viivästyy useita tunteja, liikennöitsijän on matkustajien oikeuksia koskevien EU:n sääntöjen ansiosta huolehdittava oikeudenmukaisesta korvauksesta. Jos lento tai matka perutaan ja joudut majoittumaan hotelliin muualla kuin lopullisessa määränpäässä, lentoliikenteen tai rautatieliikenteen harjoittajan on maksettava hotellimajoitus. Sinun kannattaa ennen matkustamista, selvittää oikeutesi lentokentillä, satamissa ja linja-auto- ja rautatieasemilla Euroopassa, tai ladata sovellus älypuhelimeen.

Onko olemassa joitain erityissäännöksiä vammaisia matkailijoita silmällä pitäen?

Matkustajien oikeuksia koskevilla EU:n säännöillä suojataan vammaisia ja liikuntarajoitteisia henkilöitä syrjinnältä, kun he matkustavat lentokoneella tai junalla, ja annetaan heille samanlaiset mahdollisuudet liikkua kuin muillekin kansalaisille.

Jos sinulla on oikeus käyttää vammaisten pysäköintipaikkoja kotimaassasi autolla matkustaessasi, voit käyttää vammaisille varattuja pysäköintipaikkoja kaikkialla Euroopassa. Tähän ei tarvita muuta kuin vakiomallinen vammaisten pysäköintilupa.

Varasin valmismatkan, mutta matkanjärjestäjä meni konkurssiin. Olenko oikeutettu korvaukseen?

Valmismatkadirektiivi suojaa lomalle lähteviä eurooppalaisia kuluttajia, ja se kattaa etukäteen järjestetyt pakettilomat, joihin sisältyy vähintään kahden palvelun yhdistelmä seuraavista: (1) kuljetus (2) majoitus (3) muu matkailupalvelu, kuten kiertoajelu (kun ne myydään yhdistettyyn hintaan).

Direktiivin tarjoamaan suojaan kuuluvat vaatimukset esitteissä annettavista tiedoista, peruutusoikeus ilman seuraamuksia, palveluihin liittyvä vastuu (jos esimerkiksi hotelli ei täytä vaatimuksia) sekä suoja matkanjärjestäjän tai lentoyhtiön vararikon varalta.

Tulevaisuudessa tämä suoja laajennetaan Euroopan komission esittämien ja Euroopan parlamentin kannattamien uusien ehdotusten pohjalta (MEMO/14/184) lomailijoihin, jotka varaavat räätälöityjä paketteja verkossa (joko yhdeltä tai useammalta kaupallisesti toisiinsa sidoksissa olevalta palveluntarjoajalta). Tämä parantaa noin 120 miljoonan lomailijan suojaa.

Lomani oli niin mukava, että harkitsen lomaosakkeen ostamista samasta kohteesta. Mitä minun on pidettävä mielessä?

Uusien EU:n sääntöjen ansiosta aikaosuuksien myyjien on annettava asiakkaille yksityiskohtaiset tiedot asianmukaisessa ajassa, ennen kuin asiakasta sitoo mikään sopimus. Näihin tietoihin on sisällyttävä maksettava hinta, tuotteen kuvaus sekä oleskelun, johon asiakas on sopimuksen nojalla oikeutettu, tarkka ajankohta ja kesto. Asiakkaan sitä pyytäessä tiedot on annettava hänen omalla kielellään.

Säännöt takaavat kuluttajalle myös 14 kalenteripäivän harkinta-ajan, jonka kuluessa hän voi perua sopimuksen. Myyjät eivät voi pyytää asiakkaalta ennakkomaksua tai vakuutta tämän harkinta-ajan ajaksi. Ennen sopimuksen tekemistä myyjän on nimenomaisesti kiinnitettävä asiakkaan huomio peruutusoikeuteen, harkinta-ajan pituuteen ja ennakkomaksujen kieltoon harkinta-ajan aikana.

Kohtuuttomat puhelinlaskut romuttavat lomabudjettini. Miten voin pienentää puhelinlaskua matkalla ollessani?

EU jopa auttaa sinua säästämään rahaa matkustaessasi, sillä hintojen on määrä tippua lisää tänä kesänä. Suurin pudotus on verkkovierailujen hinnoissa: ne laskevat 45 sentistä 20 senttiin megatavua kohden (laskutus kilotavun tarkkuudella). Uudet hintakatot löytyvät oheisesta taulukosta. Lisäksi 1. heinäkuuta 2014 alkaen jotkin matkapuhelinoperaattorit Euroopassa antavat asiakkaan valita erillisen verkkovierailusopimuksen ennen matkalle lähtöä ja – jos mahdollista – matkaviestinnän verkkovierailudatapalveluja tarjoavan paikallisen operaattorin siinä maassa, johon hän matkustaa. Tällä tavoin asiakas voi verrata verkkovierailutarjouksia ja hyötyä lomalla ollessaan edullisemmista tarjouksista ja hinnoista. Tämä on todella hyvä uutinen, sillä nyt voit rentoutua ja nauttia kesästä ja olla kuitenkin edelleen yhteydessä perheeseen ja ystäviin kotona. Vieläkin parempi uutinen on, että EU on nyt laatimassa uusia sääntöjä, joilla on tarkoitus poistaa verkkovierailumaksut kokonaan. Ensi jouluun mennessä verkkovierailumaksujen pitäisi olla mennen talven lumia, ja kuluttajat voivat jutella verkossa, tekstata, ladata tiedostoja verkosta ja surffata verkossa kaikkialla EU:n alueella samalla tavoin kuin kotimaassa.

Mobiilikäytön tyyppi EU:ssa

Hintakatot vuonna 2013

Hintakatot vuonna 2014

Puhelun soittaminen

24 senttiä/min

19 senttiä/min

Puhelun vastaanottaminen

7 senttiä/min

5 senttiä/min

Tekstiviestin lähettäminen

enintään 8 senttiä

enintään 6 senttiä

Tiedostojen lataaminen / verkkosivujen selailu

45 senttiä/megatavu

20 senttiä/megatavu

Mitä minun pitää tietää, jos haluan ottaa lemmikkieläimeni (kissan, koiran tai fretin) mukaan lomalle EU:n alueella?

EU:n alueella matkustaessasi voit helposti ottaa lemmikkisi mukaan, kunhan noudatat seuraavia sääntöjä:

Jos otat mukaan koirasi, kissasi tai frettisi, varmista, että sillä on raivotautirokotus, josta on merkintä lemmikkisi lemmikkieläinpassissa.

Jos matkustat Irlantiin, Suomeen, Maltalle tai Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, lemmikkieläimellesi on tehtävä myös loiskäsittely.

Alle kolmen kuukauden ikäisiin koiriin tai kissoihin tai muihin lemmikkeihin kuin koiriin, kissoihin tai fretteihin saatetaan soveltaa maakohtaisia sääntöjä.

Verkkosivuillamme on lisää tietoja tästä aiheesta.

EU:n ulkopuolelta takaisin EU:hun lemmikkinsä kanssa matkustavilla EU:n kansalaisilla on oltava mukanaan lemmikkinsä lemmikkieläinpassi. Matkakohteestasi riippuen lemmikkieläimet saattavat raivotautirokotuksen lisäksi joutua testeihin ennen lomaa.

Jos asuinpaikkasi on Andorrassa, Islannissa, Liechtensteinissa, Monacossa, Norjassa, San Marinossa, Sveitsissä tai Vatikaanivaltiossa ja lemmikilläsi on lemmikkieläinpassi, sinulla on samat oikeudet kuin EU:n kansalaisilla.

Tarkista ennen matkalle lähtöä sen maan vaatimukset, jonne aiot matkustaa.

Voinko tuoda ulkomaan lomalta mukanani juustoja tai lihatuotteita?

Suurimmasta osasta EU:n ulkopuolisia maita ei ole sallittua tuoda EU:hun liha- tai maitotuotteita, olivatpa ne sitten tarkoitettu omaan käyttöön tai tuliaisiksi.

Jos olet tulossa Färsaarilta, Grönlannista tai Islannista, voit tuoda mukanasi enintään 10 kiloa tiettyjä eläinperäisiä tuotteita, jauhemaista äidinmaidonkorviketta, vauvanruokaa, lääketieteellisistä syistä tarvittavia erikoiselintarvikkeita sekä lemmikkieläimille tarkoitettua erikoisruokaa. Edellytyksenä kuitenkin on, että tuotteet ovat suljetuissa pakkauksissa, painavat enintään kaksi kiloa eivätkä vaadi jäähdytystä ennen avaamista.

Voit myös tuoda kalatuotteita ja tiettyjä äyriäisiä Grönlannista edellyttäen, että ne painavat enintään 20 kiloa. Färsaarten ja Islannin osalta ei sovelleta painorajoituksia.

Muille eläinperäisille tuotteille, kuten hunajalle, on asetettu kahden kilon painorajoitus.

Kuljetettaessa eläinperäisiä tuotteita EU-maiden välillä näitä sääntöjä ei sovelleta. Niitä ei sovelleta myöskään siinä tapauksessa, että olet tulossa Andorrasta, Liechtensteinista, Norjasta, San Marinosta tai Sveitsistä.

EU saattaa ottaa käyttöön lisärajoituksia, jos EU:n ulkopuolisissa maissa todetaan tarttuvia eläintauteja.

Epäselvissä tapauksissa kannattaa tarkistaa asia eläinlääkintäviranomaisilta EU:n alueelle tultaessa esimerkiksi lentokentällä, satamassa tai maanteiden raja-asemilla.

On tärkeää muistaa, että nämä säännöt on luotu sinun terveytesi ja EU:ssa olevien kotieläinten suojaamiseksi vakavilta eläintaudeilta.

Lisätietoja saat EU:n matkailusivuilta.

Vastauksia muihin useasti esitettyihin kysymyksiin löytyy täältä.

Jos sinulla on muita kysymyksiä, voit esittää ne tällä sivustolla.

Mitä minun on pidettävä mielessä, jos otan lainaa maksaakseni pakettilomani?

Sinulla on EU:n kulutusluottodirektiivin ansiosta tiettyjä oikeuksia luotolla ostaessasi. Näistä viisi tärkeintä ovat seuraavat:

Kulutusluottomainosten olisi oltava selkeitä ja helposti ymmärrettäviä.

Sinun olisi ennen sopimuksen allekirjoittamista saatava riittävästi tietoa, jotta voit vertailla markkinoilla olevia eri tarjouksia.

Sinun olisi saatava kopio allekirjoittamastasi sopimuksesta.

Jos muutat mielesi, sinulla on 14 päivää aikaa peruuttaa sopimus.

Sinun pitäisi voida maksaa luotto takaisin odotettua aiemmin kohtuullista korvausta vastaan.

Jos minulla on ulkomailla lomaillessani ongelmia ostosten kanssa, kehen voin ottaa yhteyttä kotiin palattuani?

Jos asut EU:n alueella, Norjassa tai Islannissa, voit kotiin palattuasi saada ilmaiseksi apua. Ota yhteyttä maassasi toimivaan Euroopan kuluttajakeskukseen (EKK), jos sinulla oli ongelmia auton vuokraamisessa tai pakettiloman tai lentolipun varaamisessa EU:n alueella, Norjassa tai Islannissa matkustaessasi. Kuluttajakeskus voi auttaa myös ratkaisemaan ongelmia, joita sinulla oli tilatessasi varusteita lomaasi varten verkon kautta toisesta Euroopan maasta. Kuluttajakeskuksen asiantuntemuksesta voivat hyötyä myös jalkapallon MM-kisoihin Brasiliaan matkustavat. Voit ladata täältä erityisen MM-kisaoppaan, jossa kerrotaan, mitä oikeuksia sinulla on kuluttajana Brasiliassa.

Ostin lomalla uudet kengät, jotka menivät rikki yhden viikon jälkeen. Miten saan rahani takaisin? Mitkä ovat säännöt?

Sinulla on ostoksia tehdessäsi kaikkialla EU:ssa tietyt kuluttajan perusoikeudet, joita sinulta ei voida viedä pois. Tavaroilla on kahden vuoden takuu – myyjän on korjattava tai korvattava vialliset tuotteet veloituksetta. Jos tämä ei ole mahdollista vaivattomasti tai kohtuullisessa ajassa, voit pyytää tuotteen hinnan alentamista tai hyvittämistä. Kaupalliset takuut eivät korvaa kahden vuoden vähimmäistakuuta mutta voivat täydentää sitä.

Kansallisuudestasi riippumatta EU:n kuluttajalainsäädäntöä sovelletaan missä tahansa myyntipisteessä EU:n alueella ostettuihin tavaroihin tai palveluihin. Takuita säännellään lailla Euroopan laajuisesti. EU:n antamassa direktiivissä on täsmennetty ostajien vähimmäissuoja. Jäsenvaltioiden on saatettava EU:n vaatimukset osaksi kansallista lainsäädäntöään, joka myöskin saattaa tarjota korkeamman suojatason.

Jos ostit ulkomailta viallisen tuotteen, voit vaatia rahojasi takaisin eurooppalaisen vähäisiin vaatimuksiin sovellettavan menettelyn kautta. Menettelyssä on kolme yksinkertaisesta vaihetta. Kuluttaja voi hyödyntää tätä menettelyä useissa tapauksissa ja kaikissa EU-maissa Tanskaa lukuun ottamatta. Se on nopea ja edullinen vaihtoehto perinteiselle tuomioistuinkäsittelylle. Menettelyä sovelletaan enintään 2000 euron suuruisiin liiketoimiin, kuluttajakauppa mukaan lukien. Sinun on vain toimitettava vakiomuotoinen lomake toimivaltaiselle tuomioistuimelle.

Toinen hyvä uutinen kuluttajien kannalta on se, että 13. kesäkuuta tulevat voimaan uudet kuluttajien oikeuksia koskevat EU:n säännöt. Säännöillä annetaan kaikille EU:n kansalaisille halutessaan 14 päivää aikaa palauttaa etämyynnin (internetistä, postitse tai puhelimitse) ostamansa tavarat (MEMO/14/1144).

Mitä tapahtuu, jos joudun käymään lääkärissä ulkomailla?

Jos sairastut tai joudut onnettomuuteen matkustaessasi johonkin EU-maahan, Islantiin, Liechtensteiniin, Norjaan tai Sveitsiin, sinulla on oikeus saada kiireellistä hoitoa. Tätä varten sinulla on oltava mukana eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sen ansiosta saat hoitoa samoin edellytyksin ja samaan hintaan kuin ne, jotka on vakuutettu vierailukohteenasi olevassa maassa. Kortin saa veloituksetta kansalliselta sairausvakuutuslaitokselta.

Voit ladata älypuhelimeesi erityisen sovelluksen, josta löydät mahdollisesti tarvitsemasi hätänumerot ja saat lisätietoa kortin kattamista hoidoista ja kustannuksista, korvausten hakemisesta ja siitä keneen ottaa yhteyttä, jos kortti katoaa.

Sovellus on saatavilla 24 kielellä. Se ei korvaa eurooppalaista sairaanhoitokorttia.

Jos sinulla on krooninen sairaus ja tarvitset ulkomaanmatkasi aikana lisää lääkkeitä, muista pyytää lääkäriltäsi rajatylittävä lääkemääräys ennen matkalle lähtöäsi.

Lisätietoja:

David Hudson (+32-2)296 83 35

Andreana Stankova (+32-2)295 78 57


Side Bar