Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR

Europese Commissie

MEMO

Brussel, 10 oktober 2013

Boodschap van voorzitter Barroso na het overlijden van Wilfried Martens

"Het is met grote droefheid dat ik vanochtend het overlijden heb vernomen van Wilfried Martens, een groot Belgisch en Europees staatsman, en dit gedurende vele decennia. Europa heeft een man met een grote overtuiging en sterke waarden verloren, die in onze herinnering zal voortleven als iemand die mensen naderbij bracht om consensus te smeden, zowel op het thuisfront als in Europa. Hij is altijd trouw gebleven aan zijn streven naar en sterker en dieper Europa, en ik beschouw het als een groot voorrecht dat ik zo nauw heb kunnen samenwerken met iemand waarmee ik deze waarden, deze overtuiging en deze ambitie voor Europa kon delen.

Wilfried Martens heeft, als een ware christendemocraat, een beslissende rol gepeeld binnen de Europese Volkspartij, een van de grootste Europese politieke partijen. Zijn persoonlijke inzet om partijen uit de nieuwe democratieën in Centraal- en Oost-Europa te integreren, was van het allerhoogste belang. Zijn daden volgden in de voetsporen van de grondleggers van de Europese Unie, zoals Robert Schuman, Konrad Adenauer en Alcide De Gasperi.

Uit naam van de Europese Commissie wil ik, in deze moeilijke momenten, aan zijn familie mijn diepste gevoelens van medeleven betuigen."


Side Bar