Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN

Европейска комисия

MEMO

Брюксел, 6 Март 2013

Изявление след срещата на председателя Барозу с президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев

Председателят Барозу се срещна този следобед с президента на България Росен Плевнелиев, за да обсъдят Европейския съвет, който ще се проведе следващата седмица, и настоящата политическа ситуация в България след оставката на правителството.

Председателят Барозу подчерта важността на предстоящия Европейски съвет като възможност за държавните и правителствени ръководители да се концентрират върху приоритетите за възстановяване на конкурентоспособността и преодоляване на неприемливите нива на безработица.

Президентът Плевнелиев информира председателя на Европейската комисия относно ситуацията в страната и усилията му в посока на следване на конституционния процес след оставката на правителството. Председателят Барозу изрази надежда, че стабилно и напълно функциониращо правителство ще може да бъде сформирано възможно най-скоро след предсрочните избори на 12 май 2013 г.. Председателят Барозу приветства ангажимента на президента Плевнелиев да отговори на опасенията, изразени от българските граждани, и да гарантира стабилност при пълно зачитане на конституционния процес и демократичните ценности.


Side Bar