Navigation path

Left navigation

Additional tools

Európai Bizottság

TÁJÉKOZTATÓ

Brüsszel, 2013. december 13.

Megerősített fogyasztói jogok szerte Európában

Az ünnepek közeledtével jó hír a vásárlók számára, hogy a mai naptól kezdve új fogyasztói jogokkal rendelkeznek Európa-szerte: a tagállamok ugyanis máig kötelesek átültetni nemzeti jogrendszerükbe az Európai Unió fogyasztók jogairól szóló irányelvét. Az új uniós jogszabálynak köszönhetően erősödnek a vásárlók jogai a 28 uniós tagállamban, különösen az online vásárlások tekintetében. Az új szabályok többek között 14 napos elállási jogot biztosítanak a fogyasztók számára Európa egész területén, ami azt jelenti, hogy a vásárlóknak lehetőségük lesz ezen időszakon belül indokolás nélkül visszavinni a vásárolt árut.

Viviane Reding, a Bizottság alelnöke és uniós jogérvényesülési biztos a következőket nyilatkozta: „A fogyasztói jogokat érintő új uniós szabályozás kiváló hír Európa 507 millió fogyasztója számára: nincs több előre kipipált négyzet repülőjegy-vásárláskor és vége a bankkártyás online fizetések után felszámított különdíjak korszakának – ez az Európai Unió karácsonyi ajándéka a fogyasztóknak. A jobb uniós fogyasztóvédelmi szabályok a fogyasztói bizalom megerősödését is elősegítik. A jelenlegi, gazdasági kihívásokkal teli időszakban ez a legolcsóbb ösztönző csomag, amelyet az Unió bevezethet. Az Európai Bizottság feladata most annak ellenőrzése, hogy valamennyi tagállam elvégezte-e »házi feladatát«, azaz megfelelő módon hajtotta-e végre a szabályokat.”

Az Európai Bizottság 2008 októberében terjesztette elő javaslatát a fogyasztói jogok új rendszeréről (IP/08/1474). A jogszabályról 2011-ben történt megállapodást követően a tagállamok kormányainak két évük volt a szabályok nemzeti szintű végrehajtására; e határidő a mai napon jár le. Az Európai Parlament és a Tanács közötti végleges megállapodás a fogyasztók jogairól szóló irányelvről Viviane Reding uniós jogérvényesülési biztos közvetítésével, 2011 júniusában született meg, hivatalos elfogadására pedig 2011. október 10-én került sor (MEMO/11/675). A mai napon jár le a tagállamok azon kötelezettségére vonatkozó határidő, miszerint tájékoztatniuk kell a Bizottságot a fogyasztók jogairól szóló európai jogszabály nemzeti jogrendszerbe való átültetéséről. A nemzeti jogszabályokat a tagállamok 2014. június 13-tól kötelesek alkalmazni.

Az új irányelv tíz legfontosabb előnye a fogyasztók számára:

1. Az új szabályozás megszünteti a rejtett internetes díjakat és költségeket

A fogyasztók a jövőben védve lesznek az interneten megbúvó „költségcsapdákkal” szemben, amikor a fogyasztót „ingyenes” szolgáltatások, például horoszkópok vagy receptek megvásárlására próbálják rávenni. Mostantól azonban a fogyasztónak kifejezetten meg kell erősítenie annak tudomásul vételét, hogy az adott szolgáltatásért fizetnie kell.

2. Növekszik az árak átláthatósága

A kereskedőknek a termék vagy szolgáltatás teljes költségét és minden egyéb díjat fel kell tüntetniük. Az online vásárlókkal nem fizettethetnek díjakat vagy egyéb költségeket, ha a megrendelésük elküldése előtt arról nem tájékoztatták őket egyértelműen.

3. Tilos előre kipipált négyzeteket alkalmazni az internetes oldalakon

Internetes vásárlás alkalmával – például repülőjegy-vásárlás esetén – előfordulhat, hogy a vevőnek a megrendelés elküldése előtt további vásárlási opciókat kínálnak fel, ilyen lehet például az utasbiztosítás vagy az autókölcsönzés. Az ilyen kiegészítő szolgáltatások sokszor úgynevezett „előre kipipált” négyzetek formájában jelennek meg. Jelenleg gyakran előfordul, hogy a fogyasztónak kell megszüntetnie a kipipált négyzet kijelölését, ha nem kívánja igénybe venni ezeket az extra szolgáltatásokat. Az új irányelvnek köszönhetően az Unió egész területén tilos lesz előre kipipált négyzeteket használni.

4. A fogyasztónak 14 napig jogában áll elállni a vásárlástól

A jelenleg az uniós jog által előírt 7 napról 14 naptári napra növekszik az az időszak, amelyen belül a vásárlók elállhatnak az adásvételi szerződéstől. Ez azt jelenti, hogy ha a vevő meggondolta magát, indokolás nélkül visszaviheti az árut.

Hiányos tájékoztatás esetén a vásárló fokozott védelmet élvez: az elállási időszak egy évre növekszik, amennyiben az eladó nem tájékoztatta világosan a fogyasztót az elállási jogáról.

Az igényelt látogatások esetén is garantált lesz a fogyasztók védelme, akik olyan esetben is gyakorolhatják majd elállási jogukat, amikor például a kereskedő előzetes telefonhívás alkalmával rábeszélte őket a találkozóra. Ezen túlmenően a jövőben nem lesz különbségtétel az igényelt és a nem igényelt látogatások között, ezzel gátat lehet szabni a szabályok megkerülésének.

Az elállási jog a jövőben vonatkozik majd az olyan internetes árverésekre is, mint például az eBay – ilyen esetekben azonban csak a hivatásos kereskedőknél vásárolt árukat lehet visszaküldeni.

Az elállási időszak jelenleg a szerződés megkötésekor kezdődik, az új irányelvvel viszont akkortól fog indulni, amikor a fogyasztó az árut átveszi. A szabályok vonatkoznak majd az interneten, telefonon és e-mailen, valamint az üzlethelyiségeken kívül, többek között a vásárló otthonában, az utcán, termékforgalmazási rendezvényeken és a kereskedő által szervezett kirándulásokon történő értékesítésekre egyaránt.

5. Kiszélesednek a visszatérítéshez való jogok

A kereskedőnek az elállást követő 14 napon belül vissza kell térítenie a fogyasztónak a termék árát, beleértve a szállítási költséget is. Főszabályként a kereskedő viseli az áru kárveszélyét a szállítás során és egészen addig, amíg a fogyasztó át nem veszi az árut.

6. Bevezetésre kerül az egységes uniós elállásinyilatkozat-minta

Amennyiben a fogyasztó meggondolta magát és el kíván állni a távértékesítés útján vagy az otthonában kötött szerződéstől, rendelkezésére áll majd az elálláshoz használható formanyomtatvány. A formanyomtatvány használata megkönnyíti és meggyorsítja az EU bármely részén kötött szerződéstől való elállást.

7. A bankkártyahasználathoz és a forródrótszolgálatok igénybevételéhez kapcsolódó pluszköltségek eltörlése

A kereskedők a jövőben csak akkora pótdíjat számíthatnak fel a hitelkártyával vagy egyéb fizetőeszközzel történő fizetésért, amennyibe nekik az adott fizetési eszköz rendelkezésre bocsátása ténylegesen kerül. A szerződéskötés céljából a kereskedő telefonos elérését lehetővé tevő forródrótszolgálatok esetében a telefonhívásért csak a telefonos alapdíj lesz felszámítható.

8. Egyértelműbb tájékoztatás arra vonatkozóan, hogy ki viseli az áruk visszaküldésének költségeit

Ha a kereskedő a magát meggondoló fogyasztóval akarja megfizettetni az áruk visszaküldésének költségét, arról előzetesen egyértelműen tájékoztatnia kell a fogyasztókat, egyéb esetben neki kell állnia az ilyen költségeket. Az interneten vagy e-mailben rendelt nagyméretű áruk (pl. kanapé) esetében a kereskedő köteles az értékesítést megelőzően világosan felhívni a vásárló figyelmét az áru visszaküldéséből adódó várható legmagasabb költségekre; ezáltal a fogyasztók megalapozottan dönthetnek arról, hogy kitől vásároljanak.

9. A fogyasztóvédelem javítása a digitális termékek esetében

Világosabbá kell tenni a digitális tartalomra vonatkozó információkat, ideértve annak hardver- és szoftverkompatibilitását, az esetleges műszaki védelmi intézkedések alkalmazását, például a fogyasztó másolásra vonatkozó jogainak korlátozását.

A fogyasztók a tényleges letöltés megkezdésének pillanatáig elállhatnak majd a digitális termékek – például zene- vagy filmletöltések – megvásárlásától.

10. Az egységes szabályok révén a vállalkozások Európa-szerte könnyebben kereskedhetnek

Ide tartoznak a következők:

Egységes alapszabályok az Európai Unió területén a távollevők között (telefonon, postai úton vagy interneten) és az üzlethelyiségen kívül (az utcán vagy a vásárló otthonában) kötött szerződésekre vonatkozóan, amelyek révén azonos feltételek teremtődnek a több országban kereskedelmet bonyolítók – különösen az online kereskedők – számára, továbbá tranzakciós költségeik is csökkennek.

Az elállási jogra vonatkozó tájékoztatási előírásoknak eleget tevő egységes formanyomtatványok megkönnyítik majd a vállalkozások számára a kereskedelmet.

Különleges szabályok vonatkoznak majd a kisvállalkozásokra és a vállalkozókra, például a vízvezeték-szerelőkre. A sürgős javítások és a karbantartási munkák elvégzésére nem terjed majd ki az elállási jog. A tagállamok szabadon dönthetnek arról, hogy a fogyasztóknál 200 euróig terjedő összegért javítási vagy karbantartási munkákat végző vállalkozókat mentesítik-e egyes tájékoztatási előírások alól.

További információk

Európai Bizottság – A fogyasztók jogairól szóló irányelv:

http://ec.europa.eu/justice/consumer-marketing/rights-contracts/directive/index_en.htm

Viviane Reding alelnök, uniós jogérvényesülési biztos honlapja:

http://ec.europa.eu/reding

Kövesse az alelnök bejegyzéseit a Twitteren is: @VivianeRedingEU

Kövesse az uniós jogérvényesítést a Twitteren is: @EU_Justice

Kapcsolattartók :

Mina Andreeva (+32 2 299 13 82)

Natasha Bertaud (+32 2 296 74 56)


Side Bar