Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europeiska kommissionen

MEMO

Bryssel, 7 september 2012

Ställ dina frågor om tillståndet i EU till kommissionens ordförande José Manuel Barroso – han svarar i en direktsänd intervju den 19 september

I sitt tal om tillståndet i EU ska José Manuel Barroso göra en lägesbeskrivning och ge sin syn på hur vi ska ta oss ur krisen. EU-kommissionens ordförande håller årets tal nästa onsdag den 12 september kl. 9.00 i Europaparlamentet i Strasbourg.

José Manuel Barroso kommer att göra en frispråkig och tydlig bedömning av läget och beskriva vad han anser att EU måste göra de kommande åren. Här kan du se talet i direktsändning: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm

Samtidigt skickar kommissionens ordförande ett brev till Europaparlamentets talman, där han anger vilka förslag som EU-kommissionen tänker lägga under de kommande månaderna.

Den 19 september kl. 19.00 besvarar José Manuel Barroso allmänhetens frågor om tillståndet i EU i en direktsänd intervju. Värd för evenemanget är Euronews som använder sig av tekniken för videomöten i Google Plus-hangout.

Mellan den 7 september och den 18 september (kl. 12.00) kan du ställa dina frågor i ett videoklipp eller i ett sms. Du skickar in frågorna via EUtube, EU-kommissionens kanal på Youtube. Det går också att rösta på frågorna. Bland de videofrågor som fått flest röster kommer Euronews att välja ut några personer som får ställa sin fråga till José Manuel Barroso i direktsändningen på Google Plus Hangout.

Intervjun direktsänds på Euronews nät och webbsajt, EUtube, kommissionens Google Plussida, Europe by Satellite och kommissionsordförandens webbplats. Det är också fritt att visa EUtube-intervjun direkt på din egen webbplats.


Side Bar