Navigation path

Left navigation

Additional tools

EUROPESE COMMISSIE

MEMO

Brussel, 7 september 2012

Vraag voorzitter Barroso hoe de Unie ervoor staat. Hij geeft antwoord in een live interview op 19 september

Wat is de stand van zaken en hoe komt de EU uit de economische crisis? Dit zijn slechts twee van de vragen waar Commissievoorzitter Barroso op in zal gaan als hij op 12 september om 9 uur voor het Europees Parlement te Straatsburg de "State of the Union" van 2012 zal uitspreken.

Voorzitter Barroso zal een eerlijke en duidelijke analyse van de situatie in Europa maken en aangeven hoe hij denkt dat Europa de komende jaren kan opklimmen. U kunt zijn toespraak live volgen: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm

Tegelijkertijd zal Barroso de voorzitter van het Europees Parlement in een brief laten weten met welke beleidsvoorstellen de Europese Commissie de komende maanden zal komen.

Op 19 september om 19 uur beantwoordt Barroso vragen van Europeanen over de stand van zaken in de EU tijdens een live interview door Euronews, onder meer via een Google+ Hangout.

Van 7 tot 18 september (12 uur) kunt u vragen insturen, in video- of tekstformaat. U kunt vragen stellen en op vragen van anderen stemmen via EUTube, het kanaal van de Europese Commissie op YouTube. Uit de vragen die de meeste stemmen krijgen, kiest Euronews een aantal deelnemers die hun vraag zelf aan Barroso mogen stellen, via de speciale Google+ Hangout.

Het interview wordt live uitgezonden via het televisiekanaal en de website van Euronews, op EUTube, op de Google+ van de Commissie, via Europe by Satellite en de website van Barroso. En iedereen die dat wil, mag de livestream van het interview zonder voorafgaande toestemming ook op zijn eigen website plaatsen.


Side Bar