Navigation path

Left navigation

Additional tools

Европейска комисия

MEMO

Брюксел, 7 Септември 2012

Задайте въпроси за състоянието на Съюза на председателя Барозу – той ще им отговори в интервю на живо на 19 септември.

Какво е положението в ЕС и как той ще излезе от икономическата криза? Това са само два от въпросите, на които председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще се опита да отговори, когато произнася речта за състоянието на Съюза през 2012 г. в Европейския парламент в Страсбург на 12 септември в 09:00 ч. централноевропейско време.

Председателят Барозу ще направи честна и ясна оценка на ситуацията в Европа и ще представи вижданията си за това как ЕС трябва да се развива през следващите години. Речта му може да бъде проследена на живо на адрес http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm.

Успоредно с това, председателят Барозу ще изпрати писмо до председателя на Европейския парламент, излагащо предложенията за политики, които Европейската комисия ще представи през следващите месеци.

На 19 септември в 19:00 ч. централноевропейско време председателят Барозу ще отговори на въпроси на гражданите относно състоянието на Съюза в интервю на живо с домакин Евронюз, като за целта ще бъде използвана видеотехнологията Google+ Hangout.

Гражданите се приканват да изпращат въпросите си от 7 до 18 септември по обяд (централноевропейско време). Те могат да бъдат в писмен вид или под формата на видеозапис. Въпроси могат да бъдат задавани – и за тях може да се гласува – чрез EUtube - канала на Европейската комисия в YouTube. Евронюз ще избере няколко участници сред тези, чиито въпроси под формата на видеозапис са събрали най-много гласове. Те ще могат да зададат въпросите си лично на председателя на живо чрез Google+ Hangout.

Интервюто ще бъде излъчвано на живо в мрежата и уебсайта на Евронюз, по EUtube , на страницата на Комисията в Google+, по Европа по сателит и на уебсайта на председателя. Прякото излъчване на интервюто по EUtube ще може да се препредава безплатно от всеки уебсайт.

Гледайте призива на председателя към гражданите: http://www.youtube.com/eutube


Side Bar