Navigation path

Left navigation

Additional tools

Evropska komisija - Sporočilo za medije

Pravila EU o varstvu potrošnikov: Airbnb je v sodelovanju z Evropsko komisijo in organi EU za varstvo potrošnikov izboljšal način, na katerega predstavlja svoje ponudbe

Bruselj, 11. julija 2019

Evropska komisija je danes sporočila, da se je platforma Airbnb na podlagi pogajanj odločila izboljšati in pojasniti način, na katerega potrošnikom predstavlja ponudbe za nastanitev. Ta način je zdaj v skladu s standardi, določenimi v potrošniškem pravu EU. Omenjene spremembe sledijo pozivu Evropske komisije in organov EU za varstvo potrošnikov iz julija 2018.

Komisarka za pravosodje, potrošnike in enakost spolov Věra Jourová je dejala: „Ko bodo evropske državljanke in državljani letos rezervirali poletno počitniško nastanitev, bodo dobili točno to, kar vidijo. Potrošniki bodo lahko hitro in preprosto primerjali in rezervirali hotele ali nastanitev prek spleta. Lahko se bodo zanesli na to, da je cena, ki jo vidijo na strani z rezultati iskanja, tista, ki jo bodo plačali. Zelo sem zadovoljna, da je bil Airbnb pripravljen sodelovati z Evropsko komisijo in nacionalnimi organi za varstvo potrošnikov pri izboljšanju svojega delovanja. Pričakujem, da bodo podobno storile tudi druge platforme.“

Airbnb je obravnaval vse zahteve, ki so jih izrazili Evropska komisija in nacionalni organi za varstvo potrošnikov pod okriljem norveškega organa za varstvo potrošnikov, da bi svoje prakse in pogoje poslovanja v celoti uskladil s pravili EU o varstvu potrošnikov.

Glavne izboljšave in spremembe so naslednje:

  • uporabniki bodo pri iskanju nastanitve z izbranimi datumi na strani z rezultati iskanja videli končno ceno, vključno z vsemi obveznimi stroški in pristojbinami (kot so stroški storitve, stroški čiščenja in lokalne takse). Ko se bodo odločili za postopek rezervacije, ne bo več nobenih naknadnih presenečenj v smislu obveznih pristojbin;
  • Airbnb zdaj jasno razlikuje med tem, ali ponudbo za nastanitev oglašuje zasebni gostitelj ali podjetje;
  • Airbnb na svoji spletni strani zagotavlja lahko dostopno povezavo do platforme za spletno reševanje sporov in tudi vse potrebne informacije v zvezi z reševanjem sporov.

Airbnb je poleg navedenega spremenil svoje pogoje uporabe, ki zdaj:

  • jasno določajo, da lahko uporabniki vložijo tožbo zoper Airbnb pri sodišču države, v kateri imajo stalno prebivališče;
  • spoštujejo osnovne zakonske pravice uporabnikov, da tožijo gostitelja v primeru osebne ali druge škode;
  • določajo, da Airbnb ne sme enostransko spreminjati pogojev poslovanja, ne da bi o tem vnaprej jasno obvestil uporabnike in ne da bi jim pri tem dal možnost odstopa od pogodbe.

Ozadje

Mreža za sodelovanje na področju varstva potrošnikov je pod okriljem Evropske komisije in pod vodstvom norveškega organa za varstvo potrošnikov (Forbrukertilsynet) izvedla skupno oceno praks in pogojev poslovanja platforme Airbnb. Ukrepanje se je začelo julija 2018.

Uredba EU o sodelovanju na področju varstva potrošnikov povezuje nacionalne organe za varstvo potrošnikov v vseevropsko mrežo za izvrševanje potrošniške zakonodaje. Na podlagi tega lahko nacionalni organ za varstvo potrošnikov v eni državi EU zaprosi za pomoč enakovredne organe v drugi državi EU, da bi se prekinilo čezmejno kršenje prava EU o varstvu potrošnikov.

Tovrstno sodelovanje se lahko uporabi za izvrševanje različnih aktov zakonodaje EU o varstvu potrošnikov, kot so direktiva o nepoštenih poslovnih praksah, direktiva o pravicah potrošnikov ali direktiva o nedovoljenih pogojih v potrošniških pogodbah.

Več informacij

Več informacij o spremembah platforme Airbnb in ukrepih za uveljavljanje pravic potrošnikov

Informativni pregled sprememb platforme Airbnb

Sporočilo za javnost o srečanju z Airbnb ‒ september 2018

Sporočilo za javnost o ukrepanju zoper Airbnb ‒ julij 2018

Prikaz cen na AirbnbPrikaz cen na AirbnbPogoji poslovanja

IP/19/3990

Kontakti za stike z mediji:

Za vprašanja širše javnosti: Europe Direct po telefonu 00 800 67 89 10 11 ali e-pošti


Side Bar

Photos