Navigation path

Left navigation

Additional tools

Európai Bizottság - Sajtóközlemény

Közúti közlekedésbiztonság: A Bizottság üdvözli az emberéletek megmentését célzó új EU-szabályokkal kapcsolatos megállapodást

Brüsszel, 2019. március 26.

Az EU intézményei ideiglenes politikai megállapodásra jutottak az általános járműbiztonsági rendelet felülvizsgálatáról. Az utasok, a gyalogosok és a kerékpárosok megvédése érdekében 2022-től új biztonsági technológiákat lesz kötelező alkalmazni az európai járművekben.

A piacon már beszerezhető új műszaki megoldások segíthetik a közútjainkon bekövetkező, 90%-ban emberi hibából eredő végzetes és sérüléses balesetek számának csökkentését. A Bizottság 2018 májusában tett javaslatot egyes járműbiztonsági rendszerek kötelezővé tételére, köztük olyanokéra, amelyek csökkentik a tehergépjárművek és az autóbuszok esetében a veszélyes holtteret, vagy figyelmeztetik a járművezetőt, ha lankad vagy elkalandozik a figyelme. A korszerű járműbiztonsági elemek segíteni fogják a balesetek visszaszorítását, elősegítik a mobilitás összekapcsoltabbá és automatizáltabbá válását, és világviszonylatban előnyös helyzetbe hozzák az európai gépjárműipart az innováció és a versenyképesség területén.

Elżbieta Bieńkowska, a belső piacért, valamint az ipar-, a vállalkozás- és a kkv-politikáért felelős biztos kijelentette: „Minden évben 25 000 ember hal meg közútjainkon. A balesetek túlnyomó többségét emberi hiba okozza. Módunkban áll változtatni ezen, és kötelességünk is így tenni. A kötelezővé tett új fejlett biztonsági elemektől ugyanolyan hatást várhatunk, mint annak idején a biztonsági öv bevezetésétől. A legtöbb új technológia már létezik, főként a felső kategóriás autókban. Most mindenki biztonsága javulni fog, és egyúttal felkészülünk a jövő összekapcsolt és automatizált mobilitására is.”

Az újonnan kötelezővé tett biztonsági elemek között említhetjük a következőket (a teljes lista itt olvasható):

  1. A személygépkocsik, a könnyű haszongépjárművek, a tehergépjárművek és az autóbuszok esetében: a járművezető figyelmeztetése álmosság és figyelemelterelődés esetén (például ha mobiltelefonozik vezetés közben); intelligens sebességszabályozás; a tolatásbiztonság növelése kamerákkal és érzékelőkkel; baleseti adatrögzítő („feketedoboz”).
  2. A személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek esetében: sávtartássegítés; fejlett vészfékező rendszer; töréstesztek alapján továbbfejlesztett biztonsági övek.
  3. A tehergépjárművek és az autóbuszok esetében: új követelmények a gépjárművezető közvetlen látóterének növelésére és a holtterek megszüntetésére; rendszerek a jármű elején és oldalán a veszélyeztetett úthasználók jelenlétének érzékelésére és az arra való figyelmeztetésre, elsősorban a jármű irányváltoztatásainak biztonságosabbá tétele érdekében.

A Bizottság várakozásai szerint a javasolt intézkedések segítségével 2038-ig több mint 25 000 emberélet lesz megmenthető és legalább 140 000 súlyos sérülés lesz elkerülhető. Ez hozzájárul majd az EU hosszú távú céljának eléréséhez, vagyis ahhoz, hogy 2050-re a nulla közelébe kerüljön a halálos kimenetelű és a súlyos sérüléssel járó balesetek száma („Vision Zero”).

Az új fejlett biztonsági elemek amellett, hogy védelmet nyújtanak az emberek számára az európai közutakon, segíteni fogják, hogy a járművezetők megbarátkozzanak az új gépjárművezetés-támogató rendszerekkel. Az automatizáltság fokozása hatalmas lehetőségeket rejt magában az emberi hibák ellensúlyozására, miközben az idősek és a mozgásukban korlátozott személyek mobilitását is segíti. Egyúttal nő az automatizált járművek elfogadottsága és a beléjük vetett bizalom, ami előbbre viszi az önvezető gépjárművekre való áttérés ügyét.

A következő lépések

Az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság háromoldalú egyeztetésein elért politikai megállapodást most hivatalosan is jóvá kell hagynia az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak. Az új biztonsági elemeket 2022-től kell kötelezően alkalmazni a járművekben, kivéve a tehergépjárművek és az autóbuszok esetében a közvetlen látóteret növelő rendszereket, illetve a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek esetében a fej ütközési tartományának megnövelésére vonatkozó előírásokat, amelyek a szükséges áttervezés miatt csak későbbtől lesznek kötelezőek.

Háttér-információk 

Az elmúlt években az EU több kötelező intézkedést vezetett be, amelyek segítettek abban, hogy éves szinten mintegy 50 000-rel csökkenjen a halálos közúti balesetek száma. Ilyen intézkedés volt az elektronikus menetstabilizáló rendszerek kötelezővé tétele minden járműben, valamint a fejlett vészfékező rendszerek és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek bevezetése a tehergépjárművekben és az autóbuszokon.

A Bizottság 2017-ben nyilvános konzultációt szervezett annak érdekében, hogy megismerje az érdekeltek véleményét a jelenlegi járműbiztonsági rendszerek továbbfejlesztésének lehetőségeiről. Ennek alapján a Bizottság 2018 májusában a harmadik „Európa mozgásban” intézkedéscsomag keretében jogalkotási javaslatot terjesztett elő az általános járműbiztonsági rendelet és a gyalogosbiztonsági rendelet felülvizsgálatára. A felülvizsgált általános járműbiztonsági rendelet szorosan kapcsolódik a közúti infrastruktúra hatékony és biztonságos üzemeltetéséhez. A Bizottság ez irányú javaslatáról a társjogalkotók már 2019 februárjában megállapodásra jutottak.

A Bizottság emellett egy közleményt is közzétett az összekapcsolt és automatizált mobilitásról annak előmozdítására, hogy Európa vezető szerepet töltsön be világviszonylatban az autonóm és biztonságos mobilitási rendszerek területén. Az összekapcsolt mobilitással összefüggésben a Bizottság első lépésként új szabályokat fogadott el a kooperatív intelligens közlekedési rendszerek (C-ITS) európai bevezetésének felgyorsítására. A C-ITS segítségével a járművek képesek „beszélgetni” egymással, a közúti infrastruktúrával és más úthasználókkal például a veszélyes helyzetekről, az útlezárásokról és a forgalomirányító lámpák programozásáról, ami biztonságosabbá, tisztábbá és hatékonyabbá teszi a közlekedést a közutakon.

További információk

IP/19/1793

Kapcsolattartás a sajtóval:

Tájékoztatás a nyilvánosság számára: Europe Direct a 00 800 67 89 10 11 telefonszámon vagy e-mailben


Side Bar