Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europska komisija - Priopćenje za tisak

Najam automobila: Jasnije i transparentnije određivanje cijena zahvaljujući mjerama EU-a

Bruxelles, 25. ožujka 2019.

Pet vodećih predstavnika industrije, Avis, Europcar, Enterprise, Hertz i Sixt, odgovorilo je na poziv Europske komisije i promijenilo način prikaza cijena najma automobila koje su time postale potpuno transparentne za potrošače.

Navedena poduzeća nisu do sada u potpunosti ispunjavala neke od obveza te su ih Europska komisija i tijela EU-a za zaštitu potrošača smatrali neusklađenima s propisima EU-a o zaštiti potrošača. U danas objavljenoj procjeni potvrđeno je da su Enterprise i Sixt proveli sve potrebne izmjene. Avis se obvezao da će do svibnja 2019. provesti preostale izmjene. Europcar koji sada uključuje i Goldcar provest će preostale izmjene do lipnja 2019. Hertz se obvezao provesti sve potrebne izmjene najkasnije do prvog tromjesečja 2020.

Věra Jourová, povjerenica za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova, izjavila je: Zahvaljujući našem pritisku više neće biti neugodnih iznenađenja na šalteru za unajmljivanje automobila. Vrlo je frustrirajuće započeti odmor plaćanjem neplaniranih dodatnih troškova i čitanjem kompliciranih ugovora. Želim da europski potrošači u potpunosti uživaju u svojim godišnjim odmorima, bez brige oko neugodnih iznenađenja na konačnim računima.

Poduzeća su se obvezala:

  • uključiti sve troškove u ukupnu cijenu rezervacije: potrošačima će se sada na internetskoj stranici ponuditi oglašavana cijena jednaka konačnoj cijeni koju će morati platiti. Ta naknada mora obuhvaćati sve dodatne troškove kao što su naknade povezane s gorivom, pristojbe za zračne luke, pristojbe za mlade vozače ili naknade za vraćanje ako se lokacija vraćanja automobila razlikuje od lokacije preuzimanja,
  • jasno opisati ključne usluge najma u uvjetima na svim nacionalnim jezicima:potrošači neće dobivati nejasne ili zavaravajuće informacije o glavnim uvjetima najma kao što su broj prijeđenih kilometara, uvjeti u pogledu goriva, uvjeti za otkazivanje, zahtjevi u pogledu pologa itd.,
  • jasno navesti cijenu i pojedinosti oko dodatnih opcija, posebice u slučaju odricanja od premije osiguranja kojim se umanjuje naplaćeni iznos u slučaju štete. Pokrivenost u slučaju štete i, osobito, iznos koji vozač još možda treba platiti moraju biti jasno opisani u osnovnoj cijeni najma. Ako se kupuje dodatno osiguranje ili oslobođenje od štete, mora se jasno navesti ono što jest ili nije obuhvaćeno prije no što potrošač potpiše.

Daljnji koraci

Europska komisija i nacionalna tijela za zaštitu potrošača iz europske Mreže za suradnju u području zaštite potrošača nastavit će pomno pratiti provedbu preostalih izmjena. Iako poduzeća uključena ovu mjeru pokrivaju dvije trećine ukupnog broja iznajmljenih privatnih automobila u EU-u, ostali trgovci poput posrednika i manjih poduzeća također imaju važnu ulogu na tom tržištu. Nacionalna nadležna tijela i Europska komisija nastavit će s praćenjem svih sudionika kako bi se osiguralo da u potpunosti poštuju propise EU-a o zaštiti potrošača.

Ako poduzeća ne ispune svoje obveze, tijela za zaštitu potrošača mogla bi pribjeći provedbenim mjerama.

Kontekst

Uredbom EU-a o suradnji u zaštiti potrošača (CPC) nacionalna tijela za zaštitu potrošača objedinjuju se u paneuropsku mrežu za izvršavanje zakonodavstva preko koje nacionalno tijelo u jednoj zemlji EU-a može pozvati odgovarajuća tijela u drugoj zemlji EU-a da koordiniraju djelovanja radi rješavanja problema na koje potrošači često nailaze. Europska komisija olakšava taj rad.

Pod vodstvom tijela Ujedinjene Kraljevine za tržišno natjecanje i tržišta, Mreža za suradnju u zaštiti potrošača (CPC) stupila je u kontakt s pet velikih iznajmljivača automobila nakon što su europski centri za zaštitu potrošača diljem EU-a zaprimili povećan broj pritužbi. Tu je aktivnost poduprla Europska komisija.

Ti su iznajmljivači automobila, poimence Avis Budget Group, Enterprise Rent-Car – Car A-Car, Hertz Europe Limited, Sixt SE i Europcar Mobility Group, tijekom tog dijaloga dovršenog 2017. godine poboljšali svoju poslovnu praksu, uvjete ugovora i unutarnju politiku. Međutim, Komisija i tijela za zaštitu potrošača nisu bili zadovoljni razinom provedbe nekih obveza te su stoga od tih iznajmljivača zatražili dodatna poboljšanja. 

Više informacija

Koordinirane aktivnosti za zaštitu potrošača

Smjernice organizacije LeaseEurope

Mreža Europskih centara za zaštitu potrošača

 

1

 

2

 

 

IP/19/1790

Osobe za kontakt s medijima:

Upiti građana: Europe Direct telefonom na 00 800 67 89 10 11 ili e-poštom


Side Bar