Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio - Lehdistötiedote

Autonvuokraus: EU:n ansiosta selkeämpään hinnoitteluun

Bryssel 25. maaliskuuta 2019

Euroopan komissio ja EU:n kuluttajaviranomaiset ovat saaneet autonvuokrausalan viisi johtavaa yritystä (Avis, Europcar, Enterprise, Hertz ja Sixt) selkeyttämään autonvuokrauksen hintojen esitystapaa.

Kyseiset yritykset eivät olleet kaikilta osin noudattaneet antamiaan sitoumuksia, joten komissio ja kuluttajaviranomaiset eivät pitäneet niiden käytäntöjä täysin kuluttajansuojalainsäädännön mukaisina. Tänään julkaistussa arvioinnissa todetaan, että Enterprise ja Sixt ovat nyt tehneet kaikki tarvittavat muutokset. Avis on luvannut tehdä loput muutokset toukokuuhun 2019 mennessä. Europcar ja sen tytäryhtiö Goldcar toteuttavat loput muutokset kesäkuuhun 2019 mennessä. Hertz on sitoutunut tekemään kaikki tarvittavat muutokset maaliskuuhun 2020 mennessä.

”Saatuamme alan yritykset ruotuun vuokra-autoa palauttaessa ei enää tule ikäviä yllätyksiä. On todella turhauttavaa aloittaa loma ennakoimattomilla kustannuksilla ja lukea monimutkaisia sopimuksia. Haluan EU:n kuluttajien nauttivat lomistaan huolehtimatta ikävistä yllätyksistä loppulaskun yhteydessä”, totesi oikeus-, kuluttaja- ja tasa-arvoasioista vastaava komissaari Vera Jourová.

Yritykset ovat tehneet seuraavat sitoumukset:

  • Kaikki maksut sisällytetään varauksen kokonaishintaan. Kuluttajille tarjotaan verkkosivuilla nyt pakettihinta, joka vastaa heidän maksettavakseen tulevaa lopullista hintaa. Hintaan sisältyvät kaikki lisämaksut, kuten polttoainemaksut, lentoasemien lisämaksut, nuoren kuljettajan lisämaksut tai yhdensuuntaisen vuokrauksen lisämaksu, jos autoa ei palauteta samaan toimipisteeseen, josta se on otettu käyttöön;
  • Sopimusehdoissa kuvataan selkeästi kansallisilla kielillä keskeiset sopimuksen sisältämät palvelut.Kuluttajille ei enää jää epäselvyyttä tai väärinkäsityksiä vuokrauksen ehdoista, kuten sopimuksen kattamista kilometreistä, polttoaineesta, sopimuksen peruuttamisesta tai takuumaksuista.
  • Hintatarjouksessa esitetään selvästi lisäpalvelujen, kuten omavastuuta pienentävien lisävakuutusten, hinnat ja ehdot. Tarjouksessa on ilmoitettava selkeästi, mitä vahinkoja perushintainen sopimus kattaa, ja etenkin paljonko maksettavaa jää kuljettajan vastuulle vahinkotilanteessa. Ennen kuin kuluttaja ostaa lisävakuutuksen, hänen on saatava selkeät tiedot siitä, mitä vakuutus kattaa ja mitä se ei kata.

Seuraavat vaiheet

Euroopan komissio ja kuluttajansuoja-asioiden yhteistyöverkostoon kuuluvat kansalliset kuluttajaviranomaiset seuraavat tiiviisti vielä tarvittavien muutosten toteuttamista. Vaikka nämä yritykset kattavat kaksi kolmasosaa yksityisestä autonvuokrauksesta EU:ssa, markkinoilla on myös muita toimijoita, kuten välittäjiä ja pieniä yrityksiä. Viranomaiset ja Euroopan komissio aikovat edelleen varmistaa, että ne kaikki alkavat noudattaa EU:n kuluttajansuojasääntöjä kaikilta osin.

Jos yritykset eivät täytä sitoumuksiaan, kuluttajaviranomaiset voivat turvautua täytäntöönpanotoimenpiteisiin.

Tausta

EU:n kuluttajansuojaa koskevasta yhteistyöstä annetulla asetuksella kansallisista kuluttajansuojaviranomaisista kootaan Euroopan laajuinen täytäntöönpanoverkosto, jonka kautta minkä tahansa EU-maan kansallinen viranomainen voi pyytää muiden EU-maiden viranomaisia koordinoimaan toimia laajalle levinneisiin ongelmiin vastaamiseksi. Euroopan komissio toimii tässä välittäjänä.

Kuluttajansuoja-asioiden yhteistyöverkosto otti Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailu- ja markkinaviranomaisen CMA:n koordinoimana yhteyttä viiteen suurimpaan autonvuokrausyritykseen Euroopan kuluttajakeskusten saatua yhä enemmän valituksia kuluttajilta eri puolilla EU:ta. Euroopan komissio tuki niiden yhteistyötä.

Kyseiset yritykset (Avis Budget Group, Enterprise Rent-A-Car, Hertz Europe Limited, Sixt SE ja Europcar Mobility Group) paransivat markkinointikäytäntöjään, sopimusehtojaan ja sisäisiä käytäntöjään vuonna 2017 päättyneiden keskustelujen kuluessa. Komissio ja kuluttajaviranomaiset eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä kaikkien sitoumusten toteutukseen vaan kehottivat yrityksiä jatkamaan parannuksia. 

Lisätietoa

Koordinoidut kuluttajatoimet

LeaseEurope Guidelines

Euroopan kuluttajakeskusten verkosto

 

1


2

 

 

IP/19/1790

Lisätietoa tiedotusvälineille:

Lisätietoa yleisölle: Europe Direct -palvelu, puh. 00 800 67 89 10 11 tai sähköposti


Side Bar