Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen - Pressemeddelelse

172 mio. EUR til fremme af EU's landbrugsfødevarer i og uden for EU

Bruxelles, den 16. oktober 2018

Europa-Kommissionen vil yde støtte på 172,5 mio. EUR fra EU's landbrugsbudget til fremme af EU's landbrugsfødevarer i Europa og resten af verden.

I løbet af de næste tre år vil der blive iværksat 79 kampagner for en bred vifte af produkter som f.eks. mejeriprodukter, oliven og olivenolie samt frugt og grøntsager.

EU's kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter, Phil Hogan, udtaler: "Europa er kendt over hele verden for sine gode kvalitetsfødevarer og sin kulinariske arv. EU-producenter kan regne med støtte fra Europa-Kommissionen til at hjælpe med at sprede budskabet om deres kvalitetsprodukter i og uden for Europa. Jeg har selv besøgt flere lande rundt omkring i verden, blandt andet Kina, Japan, Mexico og Colombia, for at åbne nye markeder for vores produkter. Der er udsigt til et stort potentiale."

Programmerne er udformet med det formål at hjælpe producenterne i EU's landbrugsfødevaresektor med at oplyse om kvaliteten af deres produkter for at fremme deres produkter inden for EU og samtidig også åbne nye markeder. Programmerne har fokus på en række prioriteter, f.eks. at fremhæve kvaliteten af de europæiske fødevarer med geografiske betegnelser eller økologiske produktionsmetoder.

Ud af de 79 godkendte programmer er 48 målrettet ikke-EU-lande. Visse produktsektorer er også repræsenteret i betydeligt omfang. F.eks. vedrører 23 programmer frugt- og grøntsagssektoren. Andre sektorer er blandt andet ost og mejeriprodukter.

I år er der blevet tildelt i alt 97 mio. EUR til "enkeltlandsprogrammer" indsendt af én eller flere forslagsstillende organisationer fra den samme medlemsstat. Yderligere 75,5 mio. EUR skal finansiere "flerlandeprogrammer", som er indsendt af mindst to forslagsstillende organisationer fra mindst to medlemslande eller en eller flere europæiske organisationer. De udvalgte programmer omfatter ansøgere fra 19 medlemsstater.

Baggrund

En lang række organisationer, herunder brancheorganisationer, producentorganisationer og organer fra landbrugsfødevaresektoren med ansvar for salgsfremstød, var berettigede til at ansøge om støtte via den forslagsindkaldelse, som blev iværksat i januar 2018. De blev derefter evalueret og rangordnet af EU's forvaltningsorgan for forbrugere, sundhed, landbrug og fødevarer (CHAFEA) med bistand fra eksterne eksperter.http://ec.europa.eu/chafea/index.html

Yderligere oplysninger

Liste over godkendte forslag

Læs mere om EU's politik for salgsfremme af landbrugsprodukter

IP/18/6124

Pressehenvendelser:

Borgerhenvendelser: Europe Direct på tlf. 00 800 67 89 10 11 eller pr. mail


Side Bar