Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europska komisija - Priopćenje za tisak

Više transparentnosti u donošenju odluka u EU-u: novi registar delegiranih akata

Bruxelles, 13. prosinca 2017.

Zahvaljujući novom internetskom registru, pokrenutom u utorak, 12. prosinca, olakšat će se pronalaženje i praćenje odluka EU-a koje se donose u obliku delegiranih akata.

Kako bi javnost i zainteresirane strane lakše mogle slijediti taj dio postupka donošenja odluka u EU-u, Europski parlament, Vijeće i Europska komisija pokrenuli su novi zajednički internetski registar koji će svatko moći jednostavno pretraživati i u njemu pronaći delegirane akte povezane s određenom temom ili zakonodavnim aktom.

Prvi potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans izjavio je: Danas ispunjavamo još jedan dio Komisijina plana za bolju regulativu te zajedničku obvezu koju smo preuzeli s Parlamentom i Vijećem u pogledu bolje izrade zakonodavstva u korist građana Europe. Pokretanjem novog internetskog registra omogućujemo veću transparentnost EU-a i dajemo uvid u postupak donošenja tehničkih pravila za provedbu politika.

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je: S pomoću registra građani će moći pratiti postupak donošenja odluka u pogledu delegiranih akata, koji često izgledaju tehnički, ali mogu biti i politički osjetljivi. To je odgovor na dugogodišnji zahtjev Parlamenta da se postupak donošenja odluka u EU-u približi građanima, čime će institucije i zakonodavstvo EU-a postati transparentniji.

Uime estonskog predsjedništva Vijeća zamjenik ministra europskih poslova Matti Maasikas izjavio je: Postupak donošenja odluka u EU-u građanima mora postati pristupačniji. Drago mi je da će se zahvaljujući danas pokrenutom novom registru lakše moći pratiti način donošenja delegiranih akata. Time ostvarujemo cilj postizanja veće transparentnosti rada institucija EU-a.

Novi međuinstitucijski registar delegiranih akata nudi cjelovit uvid u tijek tog postupka. Korisnici će moći pretraživati i slijediti razvoj delegiranih akata od faze pripreme u Europskoj komisiji do njihove objave u Službenom listu. Registar prikazuje i različite korake koje su poduzeli Europski parlament i Vijeće te rad stručnih skupina Komisije koje sudjeluju u pripremi delegiranih akata. Zahvaljujući registru povećava se transparentnost postupka donošenja odluka jer se na jednome mjestu lako mogu pronaći sve mjerodavne informacije o delegiranim aktima. Korisnici će se na njega moći pretplatiti i primati obavijesti o razvoju delegiranih akata koji ih zanimaju.

Delegirani se akti donose kako bi dopunili ili izmijenili propise EU-a, a najzastupljeniji su u području gospodarstva, poljoprivrede, okoliša i javnog zdravlja te jedinstvenog tržišta i trgovine. Oblik su sekundarnog zakonodavstva i upotrebljavaju se, primjerice, za ažuriranje tehničkih zahtjeva u zakonodavstvu. Parlament i Vijeće ovlašćuju Komisiju da izradi nacrte delegiranih akata, koji se potom njima prosljeđuju. Te nacrte Parlament i Vijeće mogu odbiti.

Kontekst

Tri su institucije EU-a 15. ožujka 2016., na osnovi prijedloga Europske komisije predstavljenog u planu za bolju regulativu iz svibnja 2015., postigle Međuinstitucijski sporazum o boljoj izradi zakonodavstva. Tim međuinstitucijskim sporazumom uvedene su promjene u cijelom ciklusu donošenja politika, od savjetovanja i procjena učinka do donošenja, provedbe i ocjenjivanja zakonodavstva EU-a. U okviru međuinstitucijskog sporazuma tri su se institucije obvezale da će najkasnije do kraja 2017. uspostaviti zajednički funkcionalni registar delegiranih akata kojim će se pružati informacije na dobro strukturiran i pristupačan način s ciljem poboljšanja transparentnosti, olakšavanja planiranja i omogućavanja sljedivosti svih faza postupka donošenja delegiranog akta. Današnjim pokretanjem registra ispunjava se ta obveza.

Dodatne informacije

Registar delegiranih akata

Međuinstitucijski sporazum o boljoj izradi zakonodavstva

Letak o registru delegiranih akata

IP/17/5221

Osobe za kontakt s medijima:

Upiti građana: Europe Direct telefonom na 00 800 67 89 10 11 ili e-poštom


Side Bar