Navigation path

Left navigation

Additional tools

Comisia Europeană - Comunicat de presă

Brexit: Comisia Europeană propune modificări legislative pentru mutarea din Londra a Agenției Europene pentru Medicamente și a Autorității Bancare Europene

Bruxelles, 29 noiembrie 2017

Comisia Europeană a prezentat astăzi două propuneri legislative privind modificarea regulamentelor de instituire a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și a Autorității Bancare Europene (ABE).

Propunerile sunt urmarea acordului la care s-a ajuns săptămâna trecută cu ocazia Consiliului Afaceri Generale (în configurația „articolul 50”) privind mutarea EMA și a ABE din Londra la Amsterdam și, respectiv, Paris.

Comisia ia măsuri rapide pentru a oferi securitate și claritate juridică, asigurând buna funcționare și continuitatea activității celor două agenții după martie 2019. Colegiuitorii (Parlamentul European și Consiliul) ar trebui să acorde prioritate examinării acestor propuneri, care fac obiectul procedurii legislative ordinare. Aceste propuneri sunt strict limitate la confirmarea noilor sedii ale agențiilor în cele două regulamente de înființare.

Context

Transferul celor două agenții este o consecință directă a deciziei Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană, astfel cum a fost notificată Consiliului European la 29 martie 2017. Decizia privind mutarea agențiilor a revenit guvernelor celor 27 de state membre. Aceasta nu a făcut parte din negocierile privind Brexitul.

Mai multe informații

Decizia privind procedura de transferare a agențiilor UE situate în prezent în Regatul Unit (inclusiv criteriile)

IP/17/4974

Persoane de contact pentru presă:

Întrebări din partea publicului larg: Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


Side Bar

Documents


EBA.pdf
EMA.pdf