Navigation path

Left navigation

Additional tools

Comisia Europeană - Comunicat de presă

Antitrust: Comisia amendează Google cu 2,42 miliarde EUR pentru că a abuzat de poziția dominantă a motorului său de căutare, oferind un avantaj ilegal propriului său serviciu de comparare a prețurilor

Bruxelles, 27 iunie 2017

Comisia Europeană a amendat Google cu 2,42 miliarde EUR pentru încălcarea normelor antitrust ale UE. Google a abuzat de poziția dominantă deținută pe piață de motorul său de căutare, oferind un avantaj ilegal unui alt produs Google, și anume serviciului său de comparare a prețurilor.

Dacă nu pune capăt acestui comportament în termen de 90 de zile, societatea va suporta daune cominatorii de până la 5% din cifra de afaceri realizată zilnic la nivel mondial de Alphabet, societatea-mamă a Google.

Margrethe Vestager, comisarul european responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Google a conceput numeroase produse și servicii inovatoare care au avut un impact real în viața noastră. Acesta este un lucru bun. Totuși, prin strategia pe care a aplicat-o pentru serviciul său de comparare a prețurilor, Google nu s-a mulțumit să atragă clienții doar prin oferirea unui produs mai bun decât cele ale concurenților săi. În schimb, Google a abuzat de poziția dominantă deținută pe piață de motorul său de căutare, promovându-și propriul serviciu de comparare a prețurilor în cadrul rezultatelor căutărilor, în detrimentul serviciilor concurenților.

Ceea ce a făcut Google este ilegal în temeiul normelor antitrust ale UE. Google nu le-a dat altor societăți șansa de a concura pe bază de merite și de a inova. Mai presus de toate, nu le-a dat consumatorilor europeni posibilitatea de a alege în cunoștință de cauză și le-a refuzat dreptul de a se bucura pe deplin de avantajele inovării.

 

Strategia Google pentru serviciul său de comparare a prețurilor

Produsul emblematic al Google este motorul său de căutare, care le oferă consumatorilor rezultate la căutări în schimbul datelor lor. Cel puțin 90 % din veniturile Google provin din mesaje publicitare, precum cele pe care le include în rezultatele la căutările lansate de consumatori.

În 2004, Google a intrat pe piața, separată, a serviciilor de comparare a prețurilor din Europa, prin intermediul unui produs denumit inițial „Froogle”, dar redenumit „Google Product Search” în 2008 și „Google Shopping” în 2013. Acesta le permite consumatorilor să compare produse și prețuri online și să găsească oferte din partea comercianților cu amănuntul online de orice tip, inclusiv din partea magazinelor online ale producătorilor, a platformelor (cum ar fi Amazon și eBay) și a altor revânzători.

În momentul în care Google a intrat pe piețele serviciilor de comparare a prețurilor cu Froogle, existau deja o serie de operatori consacrați. Dovezi contemporane cu faptele, provenind de la Google, arată că întreprinderea avea cunoștință de faptul că performanța pe piață a Froogle era destul de slabă (într-un document intern din 2006 se spunea că "Froogle simply doesn't work" / „Froogle pur și simplu nu funcționează”).

Pentru a fi competitive, serviciile de comparare a prețurilor se bazează în mare măsură pe trafic. Mai mult trafic înseamnă mai multe clicuri și generează venit. În plus, un trafic mai intens atrage și mai mulți comercianți cu amănuntul care doresc să își popularizeze produsele cu ajutorul unui serviciu de comparare a prețurilor. Având în vedere poziția dominantă a Google în domeniul căutărilor generale pe internet, motorul său de căutare este o sursă importantă de trafic pentru serviciile de comparare a prețurilor.

Din 2008, Google a început să pună în aplicare pe piețele europene o schimbare fundamentală a strategiei de promovare a serviciului său de comparare a prețurilor. Această strategie s-a bazat pe poziția dominantă a Google în domeniul căutărilor generale pe internet, și nu pe concurența bazată pe merite pe piețele serviciilor de comparare a prețurilor:

  • Google a acordat în mod sistematic mai multă vizibilitate propriului serviciu de comparare a prețurilor: atunci când un consumator introduce o căutare în motorul de căutare Google, iar serviciul Google de comparare a prețurilor dorește să arate rezultatele aferente, acestea sunt afișate sau în partea de sus a rezultatelor căutării sau în apropiere de aceasta.
  • Google a retrogradat serviciile concurente de comparare a prețurilor în cadrul rezultatelor căutărilor efectuate prin motorul său: serviciile concurente de comparare a prețurilor sunt incluse în rezultatele căutării prin motorul Google pe baza algoritmilor generici de căutare ai Google. Google a inclus în acești algoritmi o serie de criterii care fac ca serviciile concurente de comparare a prețurilor să fie retrogradate. Dovezile arată că până și cel mai bine clasat serviciu concurent apare, în medie, abia pe a patra pagină de rezultate ale căutării prin motorul Google, iar celelalte servicii chiar mai departe. Serviciul Google de comparare a prețurilor nu este supus algoritmilor generici de căutare ai Google, deci nu este afectat de astfel de retrogradări.

Prin urmare, serviciul Google de comparare a prețurilor este mult mai vizibil pentru consumatori în rezultatele căutării prin motorul Google, în timp ce serviciile concurente de comparare a prețurilor sunt mult mai puțin vizibile.

Există dovezi că un consumator face clic mult mai des pe rezultatele care sunt mai vizibile, cu alte cuvinte, pe rezultatele căutării Google care apar mai sus pe pagină. Chiar și pe ecranul relativ mare al unui calculator de tip desktop, primele zece rezultate de pe prima pagină cu rezultate ale unei căutări generice primesc împreună, în general, aproximativ 95 % din totalul clicurilor pe rezultatele căutării generice (primul rezultat primind aproximativ 35 % din totalul clicurilor). Primul rezultat de pe pagina a doua a rezultatelor unei căutări generice prin motorul Google primește doar aproximativ 1 % din totalul clicurilor. Acest lucru nu poate fi explicat doar prin faptul că primul rezultat este mai relevant, deoarece dovezile arată că mutarea primului rezultat pe locul al treilea determină o reducere a numărului de clicuri cu aproximativ 50 %. Pe dispozitive mobile, efectele sunt și mai pronunțate, din cauza dimensiunii mult mai mici a ecranului.

Aceasta înseamnă că, prin acordarea unei vizibilități mai mari doar propriului său serviciu de comparare a prețurilor și prin retrogradarea concurenților, Google a dat serviciului său de comparare a prețurilor un avantaj semnificativ în comparație cu concurenții săi.

 

Încălcarea normelor antitrust ale UE

Practicile Google constituie o utilizare abuzivă a poziției dominante deținute de Google pe piața căutărilor generale pe internet, prin îngrădirea concurenței pe piețele de comparare a prețurilor.

Poziția dominantă pe piață nu este, în sine, ilegală în temeiul normelor antitrust ale UE. Cu toate acestea, întreprinderile care dețin o poziție dominantă au o responsabilitate specială de a nu abuza de poziția lor puternică pe piață prin restrângerea concurenței, nici pe piața pe care sunt dominante, nici pe alte piețe.

  • Concluzia deciziei de astăzi este aceea că Google deține o poziție dominantă pe toate piețele de căutare generală pe internet din Spațiul Economic European (SEE), adică din toate cele 31 de țări ale SEE. Prin decizie s-a constatat dominanța Google, începând din 2008, pe piețele serviciilor de căutare generală pe internet din toate țările din SEE, mai puțin din Republica Cehă, unde dominanța a fost stabilită începând din 2011. Această evaluare se bazează pe faptul că motorul de căutare al Google a deținut și deține cote de piață foarte ridicate în toate țările membre ale SEE, depășind 90 % pe cea mai mare parte din aceste piețe. Aceste cote de piață au fost deținute în mod constant cel puțin din 2008 până în prezent - perioada investigată de Comisie. De asemenea, există bariere importante la intrarea pe aceste piețe, în parte din cauza efectelor de rețea: cu cât sunt mai mulți consumatori care utilizează un motor de căutare, cu atât acesta devine mai interesant pentru agențiile de publicitate. Profiturile generate pot fi utilizate apoi pentru a atrage și mai mulți consumatori. În mod similar, datele pe care le colectează un motor de căutare despre consumatori pot fi utilizate, la rândul lor, pentru a îmbunătăți rezultatele.
  • Google a abuzat de această poziție dominantă pe piață prin faptul că a acordat propriului său serviciu de comparare a prețurilor un avantaj ilegal. Google a oferit o vizibilitate mai mare în cadrul rezultatelor căutării numai propriului serviciu de comparare a prețurilor, retrogradând în același timp serviciile concurente. Concurența pe bază de merite pe piețele de comparare a prețurilor a fost, astfel sufocată.

Google a introdus această practică în toate cele 13 țări din SEE în care și-a oferit serviciul de comparare a prețurilor, mai întâi în Germania și în Regatul Unit, începând din luna ianuarie 2008. Ulterior, Google a extins această practică în Franța, în octombrie 2010, în Italia, Țările de Jos și Spania, în mai 2011, în Republica Cehă, în februarie 2013, și în Austria, Belgia, Danemarca, Norvegia, Polonia și Suedia, în noiembrie 2013.

image EN

 

Efectul practicilor ilegale aplicate de Google

Practicile ilegale aplicate de Google au avut un impact semnificativ asupra concurenței dintre serviciul Google de comparare a prețurilor și serviciile concurente. Acestea au permis serviciului Google de comparare a prețurilor să obțină câștiguri semnificative în materie de trafic, în detrimentul concurenților acestuia și în detrimentul consumatorilor europeni.

Având în vedere poziția dominantă a Google în domeniul căutării generale pe internet, motorul său de căutare este o sursă importantă de trafic.Ca urmare a practicilor ilegale desfășurate de Google, traficul către serviciul Google de comparare a prețurilor a crescut semnificativ, în timp ce concurenții au suferit pierderi de trafic importante și de durată.

  • De la începutul fiecărui abuz, traficul înregistrat de serviciul Google de comparare a prețurilor a crescut de 45 de ori în Regatul Unit, de 35 de ori în Germania, de 19 ori în Franța,       de 29 de ori în Țările de Jos, de 17 ori în Spania și de 14 ori în Italia.
  • În același timp, în urma retrogradărilor aplicate de Google, traficul către serviciile concurente de comparare a prețurilor a scăzut în mod semnificativ. De exemplu, Comisia a găsit dovezi specifice care atestă faptul că traficul către anumite site-uri concurente a înregistrat scăderi bruște, de 85 % în Regatul Unit, de până la 92 % în Germania și de 80 % în Franța. Aceste scăderi bruște nu au putut fi explicate prin intervenția altor factori. Unii concurenți s-au adaptat și au reușit să recupereze parțial, dar niciodată integral, traficul pierdut.

În combinație cu alte constatări ale Comisiei, acest lucru arată că practicile Google au sufocat concurența pe bază de merite pe piețele serviciilor de comparare a prețurilor, împiedicându-i pe consumatorii europeni să se bucure de alternative reale și de inovare.

 

Dovezile colectate

În vederea adoptării deciziei sale, Comisia a colectat și a analizat minuțios o gamă largă de dovezi, inclusiv:

1)   documente contemporane cu faptele, provenind de la Google și de la alți actori de pe piață;

2)   cantități foarte mari de date reale, inclusiv 5,2 terabyți de rezultate de căutare efective provenind de la Google (aproximativ 1,7 miliarde de căutări);

3)   experimente și studii care analizează în special impactul vizibilității în rezultatele căutării asupra comportamentului consumatorilor și a ratelor de accesare;

4)   date financiare și date privind traficul din care reiese importanța comercială a vizibilității rezultatelor la căutările prin motorul Google și impactul pe care îl are retrogradarea; și

5)   o amplă anchetă de piață cu privire la clienții și concurenții de pe piețele în cauză (Comisia a trimis chestionare câtorva sute de întreprinderi).

 

Consecințele deciziei

Amenda în valoare de 2 424 495 000 EUR impusă de Comisie ține cont de durata și de gravitatea încălcării. În conformitate cu Orientările Comisiei din 2006 privind amenzile (a se vedea comunicatul de presă și MEMO), amenda a fost calculată pe baza valorii veniturilor obținute de Google din serviciul său de comparare a prețurilor în cele 13 țări din SEE în cauză.

Decizia Comisiei impune Google să înceteze comportamentul ilegal în termen de 90 de zile de la decizie și să se abțină de la orice măsură care are un obiect sau un efect echivalent. Cu alte cuvinte, decizia obligă Google să respecte principiul simplu al acordării unui tratament egal serviciilor concurente de comparare a prețurilor și serviciului propriu:

Google trebuie să aplice aceleași procese și metode la poziționarea și afișarea serviciilor concurente de comparare a prețurilor în cadrul paginilor cu rezultate ale căutării Google ca și cele pe care le aplică propriului său serviciu de comparare a prețurilor.

Este exclusiv responsabilitatea Google să asigure respectarea obligațiilor impuse și să explice modul în care intenționează să facă acest lucru. Indiferent de opțiunea aleasă de Google, Comisia va monitoriza îndeaproape respectarea obligațiilor impuse, iar Google trebuie să informeze Comisia cu privire la acțiunile sale (transmițând o informare inițială în termen de 60 de zile de la decizie, urmată de rapoarte periodice).

În cazul în care Google nu respectă decizia Comisiei, i se vor imputa plăți pentru neconformitate în valoare de până la 5 % din media cifrei de afaceri realizate zilnic la nivel mondial de Alphabet, societatea-mamă a Google. Comisia ar urma să stabilească neconformitatea printr-o decizie separată, plățile realizându-se retroactiv de la momentul în care a început neconformitatea.

În sfârșit, Google poate face și obiectul unor acțiuni civile în despăgubire care pot fi introduse în fața instanțelor din statele membre de către orice persoană fizică sau juridică afectată de comportamentul său anticoncurențial. Noua directivă a UE privind acțiunile în despăgubire în materie de încălcare a normelor antitrust facilitează obținerea unor despăgubiri de către victimele practicilor anticoncurențiale.

 

Alte cazuri referitoare la Google

Comisia a ajuns deja la concluzia preliminară că Google a abuzat de poziția sa dominantă în alte două cazuri, care se află încă în curs de investigație. Acestea se referă la:

1)   sistemul de operare Android, în cazul căruia Comisia suspectează că Google a îngrădit posibilitățile de alegere și inovarea cu privire la o serie de servicii și aplicații mobile, aplicând o strategie globală privind dispozitivele mobile pentru a-și proteja și extinde poziția dominantă deținută pe piața căutărilor generale pe internet; și

2)   AdSense, în cazul căruia Comisia suspectează că Google a diminuat posibilitățile de alegere, împiedicând site-urile terțe să obțină anunțuri publicitare generate de motoarele de căutare ale concurenților Google.

De asemenea, Comisia continuă să analizeze modul în care Google plasează, în cadrul rezultatelor la căutările efectuate prin motorul său, alte servicii de căutare specializată pe care le oferă. Decizia de astăzi creează un precedent în ceea ce privește cadrul de evaluare a legalității acestui tip de comportament. Aceasta nu înlocuiește, însă, necesitatea de a realiza o analiză de la caz la caz pentru a ține cont de caracteristicile specifice fiecărei piețe.

 

Context

A se vedea și fișa informativă.

Decizia de astăzi este adresată Google Inc. și societății-mamă a acesteia, Alphabet Inc.

Articolul 102 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE) și articolul 54 din Acordul privind SEE interzic abuzul de poziție dominantă. Decizia de astăzi vine după două comunicări privind obiecțiunile transmise societății Google în aprilie 2015, respectiv în iulie 2016.

Mai multe informații cu privire la această investigație sunt disponibile pe site-ul Comisiei dedicat concurenței, în registrul public al cazurilor, la cazul nr. 39740.

IP/17/1784

Persoane de contact pentru presă:

Întrebări din partea publicului larg: Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


Side Bar

Photos