Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europska komisija - Priopćenje za tisak

Europski dijalog o vještinama i migracijama suradnja poslodavaca i Komisije na integraciji migranata

Bruxelles, 23. svibnja 2017.

.

Povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos i povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen domaćini su drugog sastanka u okviru europskog dijaloga o vještinama i migracijama koji se održava na Europskom poslovnom samitu.

Povjerenici su službeno pokrenuli inicijativu „Poslodavci zajednički za integraciju“ u prisutnosti glavnih direktora i drugih visokorangiranih predstavnika nekoliko poduzeća posvećenih poticanju integracije migranata, kao što su IKEA, Deutsche Telekom, NCC, Accenture, B-post, Scandic hotels, ADECCO i Microsoft te predstavnika socijalnih i gospodarskih partnera. Ovom se inicijativom promiču napori koje poslodavci širom EU-a ulažu u integraciju izbjeglica i ostalih migranata u tržište rada i društvo.

Povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos izjavio je: Uspješna integracija nije samo društveni već i gospodarski imperativ. Samo će uspješna integracija svih migranata u EU omogućiti pretvaranje migracija u priliku za migrante, ali i za naše europsko društvo i gospodarstvo. Ključne će pritom biti uloga i angažiranost poslodavaca. Pozdravljam nastojanja širom Europe te pozivam i druge poslodavce da pruže primjer i pridruže se danas pokrenutoj inicijativi „Poslodavci zajednički za integraciju“.

Marianne Thyssen, povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage, rekla je: Današnji je forum dokaz naše odlučnosti u ujedinjavanju snaga s poslodavcima. Sada je naš najvažniji zadatak da se suočimo s izazovima te iskoristimo prilike iz integracije izbjeglica i tražitelja azila u tržište rada. U ovoj situaciji sve bi strane mogle i trebale biti na dobitku.

Glavni direktor poduzeća NCC Peter Wågström izjavio je: NCC danas vodi niz obećavajućih projekata kojima se promiču integracija i raznolikost. To prvenstveno radimo zato što nam je potrebno više ljudi s određenim vještinama te zato što vjerujemo da raznolikost može osigurati bolje poslovne rezultate. Istodobno želimo sudjelovati u izgradnji uključivijeg društva.

Glavni direktor poduzeća Bpost Koen Van Gerven izjavio je: Bpost je veliki poslodavac u Belgiji koji svima pruža priliku da rade za nas, uključujući izbjeglice, dugotrajno nezaposlene i niskokvalificirane osobe. U suradnji s nekoliko partnera razvili smo pragmatičnu i društveno odgovornu politiku zapošljavanja kako bismo postigli cilj socijalne integracije.

Jo Deblaere, glavni voditelj poslovanja i glavni direktor poduzeća Accenture za Europu, izjavio je: Zapošljavanje je od presudne važnosti da bi se popravio položaj izbjeglica, međutim, čak je i onima s radnim iskustvom i visokim obrazovanjem često teško postići samostalnost. Accenture pomaže izbjeglicama da se ponovo uključe u tržište rada na poslovima koji odgovaraju njihovim vještinama i ponosni smo na sudjelovanje u inicijativi Komisije kojom im se pomaže da se ponovno osamostale i počnu zarađivati za život. 

Birgit Klesper, viša potpredsjednica grupe za korporativnu odgovornost poduzeća Deutsche Telekom AG, izjavila je: Najvažniji uvjet za uspješnu integraciju u društvo je integracija u tržište rada. Pristup koji uključuje više dionika ključan je za ispunjavanje ove potrebe koja postoji u cijeloj Europi. Postignemo li slogu u sferi politike te među kreatorima politika i predstavnika civilnog društva i poslovne zajednice, pretvorit ćemo velik izazov u veliku priliku.

Kontekst

Europski dijalog o vještinama i migracijama pokrenut je 2016. radi poticanja razmjena između Komisije i gospodarskih i socijalnih partnera, osobito poslodavaca, u pitanjima povezanima s migracijama radne snage. Drugo izdanje Europskog dijaloga 23. svibnja 2017. bavit će se pitanjima integracije izbjeglica i drugih migranata sa zakonitim boravištem u tržište rada.

Istraživanja su pokazala da se državljani trećih zemalja i dalje susreću s preprekama koje im onemogućuju pristup tržištu rada. Stopa zapošljavanja državljana trećih zemalja 2016. je bila 15,2 postotna boda niža od stope zapošljavanja građana EU-a, pri čemu je osobito niska bila stopa zapošljavanja žena. Migranti iz trećih zemalja često rade poslove za koje su prekvalificirani, čak i kada posjeduju fakultetsku diplomu[1].

Neiskorištavanje potencijala državljana trećih zemalja u EU-u predstavljalo bi golem gubitak resursa za njih, ali i za naše gospodarstvo i društvo. Ako su dobro integrirani, migranti mogu pridonijeti boljem funkcioniranju tržišta rada, kao i dugoročnoj fiskalnoj održivosti.[2]

Komisija je 7. lipnja 2016. donijela akcijski plan za integraciju državljana trećih zemalja kako bi poduprijela integracijske napore država članica. Integracija je učinkovita samo ako u njoj aktivno sudjeluju svi relevantni dionici: institucije EU-a, nacionalna i lokalna nadležna tijela te organizacije civilnog društva. U pogledu integracije u tržište rada, ključna je uloga gospodarskih i socijalnih partnera, a osobito poslodavaca. Poslodavci, sindikati i gospodarske komore pokrenuli su brojne inicijative na nacionalnoj razini. Komisija drugim izdanjem Europskog dijaloga o vještinama i migracijama želi pojedinim poslodavcima te ostalim gospodarskim i socijalnim partnerima omogućiti upoznavanje s postojećim i budućim inicijativama u tom području.

Inicijativom Poslodavci zajednički za integraciju Komisija želi dati vidljivost angažmanu pojedinih poslodavaca kako bi poduprijela integraciju te potaknula i druge poslodavce da se pridruže. Zainteresirani poslodavci od danas se mogu pridružiti inicijativi na internetskim stranicama Glavne uprave za migracije i unutarnje poslove Europske komisije.

Uz to, nastavljajući se na Novi program vještina za Europu Komisija nastoji osigurati i veću transparentnost kvalifikacija državljana trećih zemalja te dokvalificiranje niskokvalificiranih osoba u Europi i jednostavnije priznavanje kvalifikacija. Uskoro će se uvesti alat za potporu priznavanju vještina migranata iz trećih zemalja.

Europski socijalni fond (ESF) glavni je financijski instrument za potporu uključivanju u tržište rada, među ostalim i uključivanju migranata. Fond za azil, migracije i integraciju (FAMI) također može osigurati financijska sredstva za pripremne mjere kojima se olakšava pristup tržištu rada. U drugoj polovini 2017. objavit će se poziv na podnošenje ponuda u okviru FAMI-ja kako bi se podržale inicijative poslodavaca i socijalnih partnera za promicanje integracije izbjeglica i drugih migranata u tržište rada.

Dodatne informacije

Internetske stranice Europskog dijaloga o vještinama i migracijama

Prijavite se za inicijativu „Poslodavci zajednički za integraciju“

Akcijski plan Komisije za integraciju državljana trećih zemalja

Europske internetske stranice o integraciji

Internetsko spremište obećavajućih praksi integracije u tržište rada i socijalnog uključivanja za tražitelje azila i izbjeglice u državama članicama EU-a

 

[1] Eurostat, Anketa o radnoj snazi

[2] Gospodarski aspekt izbjegličke krize, GU ECFIN institucionalni dokument, srpanj 2016. https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/file_import/ip033_en_2.pdf

IP/17/1386

Osobe za kontakt s medijima:

Upiti građana: Europe Direct telefonom na 00 800 67 89 10 11 ili e-poštom


Side Bar