Navigation path

Left navigation

Additional tools

Európai Bizottság - Sajtóközlemény

Online vitarendezés: új platform a fogyasztók és a kereskedők számára

Brüsszel, 2016. február 15.

Az Európai Bizottság a mai napon új platformot indított, amely a fogyasztók és a kereskedők számára megkönnyíti az internetes vásárlással kapcsolatos viták online rendezését.

Az online vitarendezési platform segítségével az uniós fogyasztók és kereskedők egyablakos rendszer keretében rendezhetik mind a belföldi, mind a határokon átnyúló internetes vásárlásokkal kapcsolatos vitáikat. A platform a vitás kérdéseket a nemzeti alternatív vitarendezési testületekhez továbbítja, amelyek kapcsolatban állnak a platformmal, és a tagállamok minőségi kritériumok alapján választották ki őket, majd erről értesítették a Bizottságot.

Věra Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos így nyilatkozott: „A fogyasztók zöme, ha az internetes vásárlás kapcsán problémái adódnak, nem tesz panaszt, mivel meggyőződése szerint az eljárás túl hosszú lenne, ráadásul nem is vezetne eredményre. Az online vitarendezési platform innovatív eszköz, amely időt és pénzt takarít meg fogyasztóknak és kereskedőknek egyaránt. Növelni fogja az internetes vásárlást övező fogyasztói bizalmat, és segíti a határokon átnyúló üzleti tevékenységet folytató vállalkozásokat, így előmozdítva az európai digitális egységes piacot.‟

A platform fő jellemzői:

  • A platform felhasználóbarát és bármilyen típusú eszközön elérhető. A fogyasztók közvetlenül a platformon, három egyszerű lépésben tölthetik ki a panasztételi űrlapot.
  • A platform lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók a teljes vitarendezési eljárást online bonyolítsák le.
  • A platform többnyelvű. A platform fordítói szolgáltatás biztosítása révén segíti a különböző európai országokból származó feleket érintő viták rendezését.

Eddig 17 tagállamból mintegy 117 alternatív vitarendezési testület kapcsolódott be az online vitarendezési platform tevékenységébe. A Bizottság együttműködik a tagállamokkal, hogy mihamarabb megvalósuljon valamennyi tagállam és ágazat teljes lefedettsége. Az alternatív vitarendezés a vitás kérdések rendezésének gyors és költséghatékony módja. Az ügyek általában 90 napon belül lezárulnak. Az alternatív vitarendezést igénybe vevő európai fogyasztók tapasztalatai alapvetően kedvezőek: 70%-uk elégedett azzal, hogy hogyan kezelték panaszukat ezen eljárás keretében. A fogyasztók rendelkezésére álló kiegészítő vitarendezési módról van szó, amely nem helyettesíti az ügyek bíróság elé terjesztésének lehetőségét – ugyanakkor ez utóbbi rendszerint költségesebb és hosszadalmasabb folyamat (a fogyasztóknak csupán 45%-a elégedett panaszának bíróság általi kezelésével).

Az új platform a kereskedők számára is tartogat előnyöket, hiszen az alternatív vitarendezési eljárások segítségével elkerülhetik a magas perköltségeket, és megőrizhetik a jó ügyfélkapcsolatokat.

Háttér-információk                                                                   

Az online vitarendezési platform létrehozásának jogalapja a fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló rendelet, amely ismerteti a platform fő funkcióit, valamint a platform keretében megvalósuló vitarendezés munkafolyamatát. A rendelet a fogyasztói jogviták alternatív rendezéséről szóló irányelvre épül, amely a fogyasztók számára hozzáférést biztosít az alternatív vitarendezéshez a kereskedőkkel fennálló szerződéses jogviták rendezése céljából.

A fogyasztók az alternatív vitarendezést attól függetlenül igénybe vehetik, hogy az érintett terméket online vagy offline, saját tagállamukban vagy más tagállamban letelepedett kereskedőtől vásárolták-e.

A tagállamok nemzeti jegyzéket állítanak össze az alternatív vitarendezési eljárásokat kínáló testületekről. A jegyzékben szereplő valamennyi alternatív vitarendezési testület eleget tesz az uniós jogban meghatározott, kötelező minőségi követelményeknek.

 

További információk:

Online vitarendezési platform

A Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóság alternatív vitarendezéssel/online vitarendezéssel foglalkozó honlapja

IP/16/297


Side Bar