Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 25. juni 2014

Trafiksikkerhed: Ny smartphoneapp oplyser om færdselsreglerne i EU

Hvad er fartgrænsen på de spanske motorveje? Skal jeg have hjelm på, når jeg cykler i Sverige? Hvilket sikkerhedsudstyr skal jeg altid have i bilen, når jeg kører i Slovakiet? Nu behøver ferierejsende ikke bruge lang tid på at søge efter den slags oplysninger, for med Europa-Kommissionens nye smartphoneapp "Rejser til udlandet" kan de have dem lige ved hånden, uanset hvor de befinder sig.

Appen findes til iPhone og iPad, Android og Windows phone på 22 sprog. Ud over alle de vigtige oplysninger om trafiksikkerhed for alle EU-lande indeholder appen også en trafiksikkerhedsquiz og et huskespil til at underholde passagererne på lange bilrejser. Man skal selvfølgelig aldrig tjekke appen, mens man kører – den, der kører, skal overlade den til passagerer eller tage en pause for både at være veludhvilet og velinformeret.

Næstformand for Europa-Kommissionen med ansvar for transport, Siim Kallas, udtaler: "Sommerferieperioden er den travleste periode på Europas veje. Det er meget nemt at tage bilen til udlandet, men mange mennesker er ikke klar over, at regler og vejskilte er forskellige på tværs af EU. Appen "Rejser til udlandet" giver bekvem og brugervenlig information, som skal hjælpe med at reducere den risiko."

Appen giver oplysninger om alle de emner, der indebærer den største risiko for ulykker, herunder fart- og promillegrænser, trafiklys og brugen af mobiltelefoner. Den oplyser også brugerne om kravene til brug af sikkerhedsseler i biler og styrthjelme på cykler og motorcykler.

Appen kommer på gaden lige op til starten på sommerferien, fordi juli og august er de måneder, der er farligst i trafikken, med gennemsnitligt 50 % flere dødsfald på vejene end den "sikreste" måned, februar.

Trafiksikkerheden i EU har gjort store fremskridt i de senere år. Mellem 2001 og 2010 blev antallet af dødsulykker på EU's veje reduceret med i alt 43 %. Mellem 2010 og 2013 blev tallet reduceret med yderligere 17 %.

Det strategiske mål er at halvere antallet af dødsulykker mellem 2010 og 2020 og at begynde at fokusere EU's indsats på at reducere alvorlige kvæstelser ved færdselsulykker. Den nye trafiksikkerhedsapp er blot et tiltag blandt mange andre trafiksikkerhedsinitiativer på EU-niveau.

Yderligere oplysninger

Download appen "Rejser til udlandet"

Teaservideo: http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I090368

Se de seneste tal for trafikdræbte pr. EU-land her IP 14/341

Kommissionens websted for trafiksikkerhed

Følg @SiimKallasEU

AppStore

Google Play

Windows Phone

Pressehenvendelser:

Helen Kearns (+32 2 298 76 38)

Dale Kidd (+32 2 295 74 61)

Borgerhenvendelser: Europe Direct på telefon 00 800 6 7 8 9 10 11 eller pr. mail


Side Bar