Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio

Ilmoitus

Bryssel 3. huhtikuuta 2014

Euroopan parlamentti äänestää verkkovierailumaksujen poistamisesta, kuluttajien oikeuksien laajentamisesta ja telepalvelujen parantamisesta

Euroopan parlamentti äänesti tänään verkkovierailumaksujen poistamisesta jouluun 2015 mennessä. Äänestys oli osa laajempaa äänestystä komission ehdottamasta "Yhteenliitetty Eurooppa" -asetuksesta (televiestinnän sisämarkkinat)*.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes kommentoi äänestystä:

"Äänestyksessä EU vastaa kansalaisten odotuksiin. Juuri tästä EU:ssa on kyse – esteiden poistamisesta ja elämän tekemisestä helpommaksi ja edullisemmaksi.

"Lähes kaikki meistä ovat riippuvaisia mobiili- ja internet-yhteyksistä jokapäiväisessä elämässämme. Meidän olisi voitava tietää, millaisen liittymän olemme ostamassa, meidän ei pitäisi joutua maksamaan kiskurihintoja ja meillä olisi oltava mahdollisuus muuttaa mieltämme. Yrityksillä pitäisi olla mahdollisuus palvella meitä kaikkia, ja tämä asetus tekee sen helpommaksi. Tässä tilanteessa kaikki voittavat."

"Vuonna 2010 lupasin poistaa verkkovierailumaksut vuoden 2015 loppuun mennessä, ja nyt olemme enää yhden askeleen päässä tästä tavoitteesta."

"Verkkovierailumaksujen aiheuttaman hyvin ilmeisen esteen lisäksi olemme nyt lähellä monien muidenkin esteiden poistamista, jotta eurooppalaiset voivat nauttia avoimista ja saumattomista viestintäpalveluista kaikkialla."

EU:n jäsenvaltiot jatkavat nyt asetuksen käsittelyä. Komissio odottaa, että siitä päästään lopulliseen sopimukseen vuoden 2014 loppuun mennessä.

* Komissio antoi "Yhteenliitetty Eurooppa" -televiestintäasetusta koskevan ehdotuksen syyskuussa 2013. Asetuksen tavoitteena on EU:n siirtyminen huomattavasti lähemmäs todellisia televiestinnän sisämarkkinoita. Tähän pyritään poistamalla verkkovierailumaksut, takaamalla internetin avoimuus kieltämällä pääsyn estäminen sisältöihin tai niiden laadun heikentäminen, koordinoimalla taajuuksien myöntämistä langatonta laajakaistaa varten, parantamalla internet- ja laajakaista-asiakkaiden sopimusten läpinäkyvyyttä ja helpottamalla asiakkaiden mahdollisuutta vaihtaa palveluntarjoajaa.

Tausta

Tämänpäiväisiä twiittejä osoitteessa @NeelieKroesEU:

"Euroopan parlamentti äänesti tänään roaming-maksujen (#roaming) poistamisesta jouluun 2015 mennessä! "

"Tarvitsemme digitaalista Eurooppaa – parlamentin äänestys 'Yhteenliitetty Eurooppa' ‑asetuksesta (#ConnectedContinent) tuo sen askeleen lähemmäs."

"Lisätietoja EU:n suunnitelmasta poistaa roaming-maksut (#roaming) ja taata verkon riippumattomuus (#NetNeutrality)."

Yhteyshenkilöt

Sähköposti: comm-kroes@ec.europa.eu. Puhelin: (+32-2) 295 73 61. Twitter: @RyanHeathEU


Side Bar