Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE DA NL SV EL

Euroopan komissio

Lehdistötiedote

Bryssel/Groningen 15. tammikuuta 2014

European Border Breakers -palkintojen yleisöpalkinto Kodalinelle

Vuoden 2014 European Border Breakers Awards (EBBA) -palkintojen voittajia juhlittiin illalla Eurosonic Noorderslag -festivaalilla Alankomaiden Groningenissa. Palkinnoilla pyritään tuomaan esiin uusia artisteja tai yhtyeitä, jotka ovat menestyneet listoilla yli rajojen. Illan suurimmaksi voittajaksi nousi Kodaline, joka julkistettiin myös yleisöpalkinnon saajaksi palkintogaalassa. Voittaja valittiin parasta esiintyjää (”best of the best”) koskevan verkkoäänestyksen perusteella. Livenä tilaisuudessa soittanut irlantilaiskokoonpano Kodaline on parhaillaan menestyksekkään debyyttialbuminsa ”In A Perfect World” julkaisemisen jälkeisellä maailmankiertueella. Yhtye esiintyy lähikuukausien aikana Alankomaissa, Sveitsissä, Saksassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Irlannissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa.

EBBA-palkintogaalassa esiintyi myös muita tänä vuonna palkittuja artisteja tai yhtyeitä (ks. myös IP/13/931), kuten GuGabriel (Itävalta), Lukas Graham (Tanska), Asgeir (Islanti), Jacco Gardner (Alankomaat) sekä Nico & Vinz (Norja). Zedd (Saksa), Icona Pop (Ruotsi) ja Disclosure (UK) lähettivät tilaisuuteen videoviestinsä. Aiemmin EBBA-palkinnon voittanut Caro Emerald (Alankomaat) ja norjalainen laulaja Maria Mena esiintyivät myös tilaisuudessa.

Suorana YouTuben kautta lähetetyn tilaisuuden isäntänä toimi brittiläinen tv-kasvo ja muusikko Jools Holland. Tilaisuus näytetään myös televisiossa eri puolilla Eurooppaa tulevien kuukausien aikana.

Nyt yhdennentoista kerran jaettavilla EBBA-palkinnoilla halutaan kannustaa artisteja hyödyntämään EU:n sisämarkkinoita ja houkuttelemaan yleisöä myös kotimaansa ulkopuolelta. Samalla niillä pyritään tuomaan esiin ja edistämään eurooppalaisen musiikin luovuutta ja moninaisuutta sekä sen asemaa ihmisten yhdistäjänä ja muurien murtajana. Palkintojenjaosta vastaa Eurosonic Noorderslag yhteistyössä Euroopan yleisradioliiton ja eurooppalaisten radioasemien kanssa. Palkintoja rahoitetaan Euroopan unionin Kulttuuri-ohjelmasta (joka on nykyään osa Luova Eurooppa -ohjelmaa) yhteensä 360 000 eurolla. Summa kattaa puolet palkintogaalan, valintamenettelyn ja tapahtuman kuluista sekä mainoskuluista. Voitokkaat artistit saavat palkintopokaalit.

Lisätietoja

EBBA:n verkkosivut: www.ebba-awards.eu

EBBA:n verkkosivuston lehdistöosuus

Euroopan komissio: Kulttuuri-ohjelma

Androulla Vassilioun verkkosivut

Androulla Vassiliou Twitterissä @VassiliouEU

Yhteyshenkilöt:

Dennis Abbott (+32 2 295 92 58); Twitter: @DennisAbbott

Dina Avraam (+32 2 295 96 67)


Side Bar