Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE NL SV FI EL

Europa-Kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles/Groningen, den 15. januar 2014

European Border Breakers Awards: Kodaline vinder publikumspris

Vinderne af European Border Breakers Awards 2014 ("EBBA-priserne"), der fremhæver den bedste nye musik i Europa, som har fået succes på hitlisterne på tværs af grænserne, blev fejret her til aften ved Eurosonic Noorderslag-festivalen i Groningen i Nederlandene. Aftenens største vinder blev Kodaline, der vandt publikumsprisen, som blev bekendtgjort under arrangementet efter en onlineafstemning, hvor publikum kunne vælge "det bedste af det bedste". Den irske gruppe, der optrådte ved showet, er i øjeblikket på en verdensturné, der kommer til Nederlandene, Schweiz, Tyskland, Canada, USA, Irland, Det Forenede Kongerige og Australien i de kommende måneder, efter at deres debutalbum, In A Perfect World, blev godt modtaget.

Ved EBBA-prisoverrækkelsen optrådte også nogle af de andre 2014-vindere (se også IP/13/931): GuGabriel (Østrig), Lukas Graham (Danmark), Asgeir (Island), Jacco Gardner (Nederlandene) og Nico & Vinz (Norge). Zedd (Tyskland), Icona Pop (Sverige) og Disclosure (UK) sendte videohilsener. Den tidligere EBBA-prisvinder Caro Emerald (Nederlandene) og den norske sangerinde Maria Mena optrådte også ved showet.

Den britiske TV vært og musiker Jools Holland var vært ved showet, der blev transmitteret live via YouTube, og som vil blive vist på TV i hele Europa i de kommende måneder.

Formålet med EBBA-priserne, som nu uddeles for ellevte år, er at få kunstnerne til at få mest muligt ud af EU's indre marked ved at nå ud til publikum uden for deres eget land. Samtidig fremhæver og fremmer priserne den europæiske musiks kreativitet og mangfoldighed og dens rolle i at bringe folk sammen og nedbryde barrierer. Priserne uddeles af Eurosonic Noorderslag i partnerskab med Den Europæiske Radiounion (EBU) og europæiske radiostationer. EU’s kulturprogram (nu en del af Et Kreativt Europa) har bidraget med i alt 360 000 EUR. Beløbet dækker halvdelen af udgifterne til ceremonien, udvælgelsesproceduren og markedsføringen. Vinderne modtager et trofæ.

Yderligere oplysninger

Prisuddelingens websted: www.ebba-awards.eu

EBBA-webstedets pressesektion

Europa-Kommissionen: Kulturprogrammet

Androulla Vassilious websted

Følg Androulla Vassiliou på Twitter @VassiliouEU

Kontaktpersoner:

Dennis Abbott (+32 2 295 92 58) Twitter: @DennisAbbott

Dina Avraam (+32 2 295 96 67)


Side Bar