Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen.

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 15. oktober 2013

Konkurrencen "Indvandring i Europa": Italienske, belgiske og estiske skoler modtager priser

I går løftede EU-kommissær Cecilia Malmström sløret for vinderne af den europæiske multimediekonkurrence "Indvandring i Europa". Her har studerende inden for kunst, grafisk design og kommunikation på højere læreanstalter i hele EU kunnet komme med deres bud på, hvad indvandring bidrager med til det europæiske samfund.

Konkurrencen har udfordret de studerende til at fremstille kunst, som udtrykker deres holdning til emnet og indkapsler indvandrernes rolle i Europa. Skolerne blev bedt om at præsentere ét eller flere kunstværker under én eller flere af kategorierne (plakater, fotografier og videoer) og 777 højere læreanstalter fra alle 28 medlemslande deltog i konkurrencen.

Vinderne er:

Bedste plakat: Better together, Andrea Raia, Fondazione Accademia di Comunicazione, Italien

Bedste fotografi: Rue des Palmiers 80, Romi Cordivani, Institut des Hautes Etudes des Communications Sociales, Belgien

Bedste video: My family's migrations, Nadja Hangas, Martin Siilak, Kuressaare Ametikool, Estland

Publikumprisen: My family's migrations, Nadja Haugas, Martin Siilak, Kuressaare Ametikool, Estland

"Jeg vil gerne ønske alle deltagerne i konkurrencen, særligt finalisterne, tillykke. Det glæder mig, at så mange talentfulde unge mennesker havde lyst til at deltage i konkurrencen. Jeg deler mange af de visioner og idéer, der er kommet til udtryk i deres arbejde. Det viser, at vores holdning til mangfoldighed og indvandring bør bygge på fakta og ikke misforståelser", sagde Cecilia Malmström, EU's kommissær for indre anliggender.

Alle vinderne kan ses på www.migrantsineurope.eu.

Af de 1 500 kunstværker, der blev indsendt, udvalgte nationale juryer en række kandidater pr. land, hvoraf en europæisk jury1 valgte 27 finalister og blev enige om tre vindere, én for hver kategori (videoer, plakater og fotografier).

Offentligheden fik også mulighed for at se finalisternes kunstværker og stemme på deres favorit til at vinde publikumsprisen.

Prisoverrækkelsen med EU-kommissær Cecilia Malmström fandt sted i Bruxelles den 14. oktober i Kommissionens Berlaymont-bygning (Presidents' Gallery), hvor alle finalisternes værker udstilles frem til den 31. oktober.

De læreanstalter, hvis studerende vandt førstepræmien inden for de tre kategorier og publikumsprisen, modtog hver 10 000 EUR, som skal anvendes til uddannelsesmæssige formål.

For at fremme en konstruktiv debat arrangerede Kommissionen samme dag en konference om mediernes fremstilling af indvandrere, som samlede journalister, repræsentanter for civilsamfundet og de højere læreanstalter samt beslutningstagere.

Baggrund

Nøgletal (se også grafiske oplysninger om asyl og indvandring):

  • Ifølge Eurostats oplysninger udgjorde EU's samlede befolkning den 1. januar 2012 503,7 mio. mennesker, hvilket er en stigning på 1,3 mio. siden 2011.

  • Andelen af personer i EU i den arbejdsdygtige alder (15-64 år) var i 2012 på 335,4 mio. og forventes at falde over de næste 50 år til 290,6 mio. i 2060.

  • Ældrekvoten nåede op på 26,8 % i 2012, og det forudses, at den vil stige stejlt til 52,6 % i 2060.

  • De 20,7 mio. tredjelandsstatsborgere, der bor i EU, tegnede sig for omkring 4,1 % af den samlede EU-befolkning.

  • Det samlede antal asylansøgninger i 2012 steg med 9,7 % i forhold til 2011 til lidt over 330 000 (et godt stykke under det højeste tal på 425 000 i 2001).

Nyttige link

Cecilia Malmströms website

Følg kommissær Cecilia Malmström på Twitter

Website for Generaldirektoratet for Indre Anliggender

Følg Generaldirektoratet for Indre Anliggender på Twitter

Website for konkurrencen "Indvandring i Europa"

EU's indvandringsportal

Grafiske oplysninger om asyl og indvandring

Kommissionens fjerde årlige rapport om indvandring og asyl

{0>Contacts :<}89{>Kontaktpersoner:

<0}

{0>Michele Cercone (+32 2 298 09 63)<}0{>Michele Cercone (+32 2 298 09 63)<0}

{0>Tove Ernst (+32 2 298 67 64)<}0{>Tove Ernst (+32 2 298 67 64)<0}

1 :

Den europæiske jury bestod af Dagmawi Yimer, juryformand (filminstruktør), Fernanda Freitas (tv-journalist), Annemie Goegebuer (reklamekonsulent), Jakub Janiszewski (journalist), Laurent Muschel (Europa-Kommissionen), Jelena Silajdžić (leder af en ngo) og Valerio Vincenzo (fotojournalist).


Side Bar