Navigation path

Left navigation

Additional tools

Comisia Europeană

Comunicat de presă

Bruxelles, 15 octombrie 2013

Lansarea unei noi politici a UE în domeniul infrastructurii — Zilele TEN-T la Tallinn, în Estonia

Vicepreședintele Comisiei responsabil cu transporturile, Siim Kallas, va publica joia viitoare la Tallinn, în Estonia, noi hărți care ilustrează cele 9 coridoare majore de infrastructură care vor susține piața unică a UE și vor revoluționa conexiunile est-vest. UE investește 26 de miliarde EUR în cofinanțarea proiectelor de transport care urmăresc să completeze verigile lipsă la nivel transfrontalier, să înlăture blocajele și să sporească inteligența rețelei.

Lansarea va reprezenta elementul central al „Zilelor TEN-T” de la Tallinn (16-18 octombrie), în cursul cărora mai mult de 1 000 de persoane, printre care se numără peste 18 miniștri ai transporturilor, membri ai Parlamentului European, directori executivi și părți interesate din toate sectoarele transporturilor, se vor reuni la Tallinn pentru a participa la discuții între experți cu privire la implementarea noului cadru privind politica în domeniul transporturilor.

Vicepreședintele Kallas a declarat: „Transportul este fundamental pentru eficiența economică a UE, însă în prezent lipsesc unele conexiuni vitale. Trebuie să facem legătura între est și vest și să transformăm mozaicul de transporturi actual într-o rețea adevărată. Fără conexiuni bune Europa nu va crește și nu va prospera.”

Noua politică pune accentul pe o rețea centrală europeană în domeniul transporturilor. Scopul său este să concentreze cheltuielile asupra unui număr mai mic de proiecte care pot realiza o valoare adăugată reală la nivelul UE.

9 coridoare vor constitui baza dezvoltării coordonate a infrastructurii în cadrul rețelei centrale. Acoperind cel puțin 3 moduri, 3 state membre și 2 secțiuni transfrontaliere, aceste coridoare vor reuni statele membre în cauză, precum și părțile interesate relevante.

Pentru mai multe informații:

„Zilele TEN-T”, evenimentul anual pentru experții în domeniul transporturilor și infrastructurii din întreaga Europă, se desfășoară în perioada 16-18 octombrie 2013 la Tallinn, în Estonia — pentru detalii, a se vedea: www.tentdays2013.eu

Urmăriți activitatea vicepreședintelui Kallas pe Twitter

Contact:

Helen Kearns (+32 2 298 76 38)

Dale Kidd (+32 2 295 74 61)


Side Bar