Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio

Lehdistötiedote

Bryssel 6.8.2013

EU:n alueella puhelujen hinnoissa 774 prosentin ero

Matkaviestinten käyttäjien samoista palveluista maksamat hinnat vaihtelevat valtavasti eri puolilla Euroopan unionia. Erot ovat suurimmat kotimaan puheluissa: halvimman (Liettua) ja kalleimman (Alankomaat) maan kotimaanpuheluiden välinen ero on 774 prosenttia. Hintaeroja ei voi selittää laatueroilla, eroilla palvelun tuottamiskustannuksissa tai kuluttajien ostovoimaeroilla eri maissa.

Kuten tilastoista käy selvästi ilmi, kuluttajat eivät hyödy siitä, että Euroopassa on nykyään 28 maan erilaiset kansalliset televiestintämarkkinat sisämarkkinoiden sijaan”, Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes toteaa. ”Näin ollen koko EU:n on ehdottomasti ryhdyttävä nopeisiin toimiin aitojen ja yhtenäisten sisämarkkinoiden luomiseksi Eurooppaan."

Matkaviestinnän keskimääräinen minuuttiveloitus (ilmoitettu eurosentteinä)

Muiden perushyödykkeiden ja -palveluiden väliset hintaerot Euroopan sisämarkkinoilla ovat selvästi pienemmät. Esimerkiksi maitolitran hinta vaihtelee EU:n alueella 0,69 ja 0,99 euron välillä, eli hintaeroa on 43 prosenttia. IPadin kaltaisissa suuremmissa ostoksissa hintaeroa on vain 11 prosenttia EU:n sisällä.

EU muodostaa sisämarkkinat. Miksi puhelujen hinnat näin ollen vaihtelevat niin paljon?

Esimerkkejä ulkomaan matkapuhelujen hinnoista eri operaattoreilla (minuuttihinta)

Komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes esittelee syyskuussa televiestinnän sisämarkkinoiden tehostamista koskevan ehdotuksen.

Hyödyllisiä linkkejä

Euroopan digitaalistrategia

Neelie Kroesin verkkosivut

Seuraa Neelie Kroesia Twitterissä

Yhteystiedot

Sähköposti: comm-kroes@ec.europa.eu P. (+32-2)295 7361 Twitter: @RyanHeathEU


Side Bar