Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 6. august 2013

Prisforskel på 774 % for telefonopkald i EU

Mobilbrugere i EU er udsat for enorme prisforskelle for den samme ydelse. Den største prisforskel er på indlandsmobilopkald – hvor der er en forskel på 774 % mellem det billigste land, Litauen, og det dyreste land, Holland. Disse prisforskelle kan ikke forklares med forskelle i kvaliteten, udgifterne til at yde tjenesten eller forbrugernes købekraft i de forskellige lande.

Næstformand for Europa-Kommissionen Neelie Kroes siger: "Som disse tal tydeligt illustrerer, er de 28 nationale telemarkeder i Europa i dag ikke til gavn for forbrugerne på samme måde, som et enhedsmarked ville være det. Det er afgørende for hele EU, at vi hurtigt får oprettet et reelt indre marked, hvis vi skal blive et virkeligt forbundet kontinent."

Gennemsnitlig omkost pr. minut (i eurocent) ved mobilkommunikation

Prisforskellen på andre kategorier af basisvarer og tjenester på EU's indre marked er meget mindre. F.eks. koster en liter mælk mellem 0,69 og 0,99 eurocent (ca. 5 og 7,5 kroner) overalt i EU, en prisforskel på 43 %. På større køb som en iPad er der en prisforskel på bare 11 % i EU.

EU er et indre marked. Hvorfor er der så så stor forskel på mobiltakterne?

Eksempler på priser på internationale mobilopkald med forskellige operatører (pr. minut)

Til september vil næstformand Neelie Kroes fremlægge en ny pakke, der skal styrke det indre telemarked.

Nyttige links

Den digitale dagsorden

Neelie Kroes: Følg Neelie på Twitter

{0>Contacts<}100{>Kontaktpersoner:<0}

{0>Email:<}100{>E-mail:<0} {0>comm-kroes@ec.europa.eu Tel:<}99{>comm-kroes@ec.europa.eu Tlf.:<0} {0>+32.229.57361 Twitter:<}100{>+32.229.57361 Twitter:<0} {0>@RyanHeathEU<}100{>@RyanHeathEU<0}


Side Bar