Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 6. august 2013

Finalisterne i den bedste regionalpolitik i EU udvalgt: RegioStars-priserne 2014

Finalisterne for RegioStars-priserne i 2014, som hædrer Europas mest inspirerende og innovative regionale projekter, blev offentliggjort i dag i Bruxelles. Juryen for RegioStars-prisen pegede på 19 finalister fra 80 projekter støttet af EU's regionalfonde på basis af fire nøglekriterier: innovation, gennemslagskraft, bæredygtighed og partnerskab.

Johannes Hahn, EU-kommissær for regionalpolitik sagde, idet han kommenterede udvalget: "De 19 projekter udvalgt af juryen viser regionalpolitikken i handling. De fremhæver det fremragende arbejde, der udføres, og demonstrerer, hvordan regionerne rundt omkring i Europa finder opfindsomme og dynamiske måder at bruge vores midler på for at sætte gang i væksten og skabe jobs. Det er, hvad EU 2020-vækstdagsordenen handler om. At finde nye løsninger på vores fælles udfordringer som ungdomsarbejdsløshed, forurening og klimaforandring, livskvalitet i vores byer og små virksomheders mangel på muligheder for at vokse og blomstre op. Jeg er meget imponeret over finalisternes kvalitet i år. De er en inspirationskilde for andre i Europa. Regionalpolitikkens succes og dens investeringer i økonomisk udvikling afhænger trods alt i sidste ende af disse projekter."

Finalisterne kommer fra regioner og byer i 17 medlemsstater: Belgien, Danmark, Det Forenede Kongerige, Frankrig, Grækenland, Irland, Italien, Luxembourg, Nederlandene, Polen, Portugal, Rumænien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn.

De vil fremvise deres projekter for prisjuryen, hvis formand er tidligere formand for Regionsudvalget Luc Van den Brande, den 8. oktober under den 11. årlige Europæiske uge for regioner og byer — OPEN DAYS 2013. Vinderne vil blive valgt ved prisoverrækkelsen, som Johannes Hahn er vært for i Bruxelles 31. marts 2014.

Priskategorierne, der afspejler EU 2020-vækstdagsordenens prioriteter, er:

  • Intelligent vækst — SMV-innovation: støtte konkurrenceevnen og vækst af små og mellemstore virksomheder

  • Bæredygtig vækst — grøn vækst og jobs gennem bioøkonomi: bæredygtige investeringer i bioøkonomisektoren

  • Inklusiv vækst — jobskabelse for den unge generation: medvirke til bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed

  • CityStar — investeringsprojekter i bæredygtige offentlig transport i byerne: støtte udviklingen af strategier til løsning af transportproblemer i vores byer

RegioStars-priserne for 2013 hædrede flagskibsprojekter i Porto (Portugal), den nordvestlige del af England (Det Forenede Kongerige), Warmińsko-Mazurskie (Polen), Berlin (Tyskland) og Litauen. Kategorierne fokuserede på forskning og udvikling, SMV'ers effektive udnyttelse af ressourcer, social innovation, bæredygtig byudvikling og brugen af videoer for at fremme EU's regionalpolitik.

Baggrund

Formålet med RegioStars-priserne er at anerkende gode praksisser i regionaludvikling og at fremhæve originale og inspirerende projekter, der kunne vise sig at være en model for andre regioner.

Alle regioner i EU kan indsende projekter til de årlige RegioStars-priser. Projekterne skal have modtaget regionalmidler fra EU efter den 1. januar 2000. Siden skabelsen i 2008 er det største antal ansøgninger kommet fra Østrig, Belgien, de baltiske lande og Wales i Det Forenede Kongerige.

OPEN DAYS 2013 fra den 7. til den 10. oktober 2013 i Bruxelles vil give finalisterne mulighed for at fremvise og forklare deres projekter. OPEN DAYS-begivenheden bringer hundredevis af politiske repræsentanter, eksperter og fagfolk sammen for at debattere regionalpolitik. Dette års begivenhed kommer på et kritisk tidspunkt, hvor Europa's regioner og byer er ved at færdiggøre deres forberedelser til den nyligt reviderede EU-samhørighedspolitik 2014-2020.

Yderligere oplysninger:

Kontaktpersoner:

Shirin Wheeler (+32 229 66565), mobil (+32 4607 66565)

Annemarie Huber (+32 229 93310), mobil (+32 4607 66565)


Side Bar