Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 11. juli 2013

100 mio. til nystartede virksomheder og SMV’er på teknologiområdet - Kommissionen sætter handling bag ord

Ca. 1 000 nystartede og andre meget innovative virksomheder vil kunne modtage bevillinger via en ny finansieringsrunde fra Europa-Kommissionens offentligt-private partnerskab om fremtidens internet. Der er tale om midler til apps og andre digitale tjenester på områder som transport, sundhed, smart produktion, energi og medier.

Næstformand for Europa-Kommissionen, Neelie Kroes, siger: "Jeg lovede handling sidste år på Le Web i Paris, og nu skal varen leveres. Vi har behov for mere innovation og en mere digital økonomi i Europa, og det får vi først og fremmest ved at sikre bedre betingelser for nystartede virksomheder. Vi sætter nu handling og midler bag ordene".

Denne tredje del af partnerskabets finansiering har til formål at udvikle nye internetapplikationer og -tjenester på en lang række områder. Midlerne vil blive kanaliseret via 20 konsortier – teams fra internettets økosystem – herunder: acceleratorer, crowdfunding-platforme, ventureinvestorer, samarbejdsrum for virksomheder, regionale finansieringsorganisationer, teknologivirksomheder og SMV-sammenslutninger. Valget af konsortier vil blive foretaget på grundlag af, hvordan de vil optimere den økonomiske effekt af de modtagne midler i internettes økosystem.

Tjenester og apps vil blive opbygget omkring de teknologier, der er udviklet inden for Kommissionens offentligt-private partnerskab om fremtidens internet.

Baggrund

Denne meddelelse vedrørende finansiering er den tredje og sidste indkaldelse for det offentlig-private partnerskab om fremtidens internet. Det blev lanceret i 2011 for at hjælpe virksomheder og myndigheder til at udnytte internet- og datarevolutionen og anspore til innovation og jobskabelse i Europas digitale industrier (se IP/11/525).

Det offentlig-private partnerskab om fremtidens internet arbejder for gøre infrastrukturer og forretningsprocesser smartere (dvs. mere intelligente, effektive og bæredygtige) via bedre integration med internetnetværk og computerkapacitet. I det offentlig-private partnerskab undersøges forskellige sektorer som f.eks. transport, sundhed, medier, intelligent produktion og energi. Der defineres potentielle innovative forretningsmodeller for disse sektorer. Gennem partnerskabet er der udviklet unikke europæiske teknologier og byggesten til værktøjer og tjenester inden for områder som cloud, intelligente byer, big data og tingenes internet. I 2013 blev der påbegyndt Fem afprøvninger i stor skala for at validere de nyudviklede teknologier i rigtige brugermiljøer. De sektorspecifikke platforme, der er blevet udviklet ved disse afprøvninger, vil blive gjort tilgængelige for SMV'er og webentreprenører til udvikling af tjenester og applikationer.

Finansieringen er også en del af Kommissionens Startup Europe-plan til at sætte gang i, forbinde og sætte fokus på europæiske økosystemer for iværksættere, så nystartede teknologivirksomheder ikke bare starter i Europa, men også bliver dér. Planen omfatter:

  • Leaders Club  (se IP/13/262): en uafhængig gruppe af virksomhedsgrundlæggere og iværksættere på teknologiområdet, som kan tjene som rollemodeller for it-iværksættere.

  • Priser og konkurrencer. Europioneers: et initiativ, der retter opmærksomheden mod Europas fremmeste teknologiiværksættere ved at belønne årets to bedste på området (se IP/13/359). Tech All Stars: finder Europas bedste nystartede virksomhed og forbinder den til de bedste EU-finansieringskilder, succesrige iværksættere og andre indflydelsesrige personer (se MEMO/13/557). 

  • Netværkssamarbejde. Et EU-acceleratornetværk starter og fremmer skabelsen af et europæisk netværk af acceleratorer for webvirksomhed.

  • Fremme af EU-webtalent i Europa (via uddannelse, f.eks. Massive Online Open Courses” (åbne onlinekurser), understøttelse af netværk, programmer og ressourcer i forbindelse med udveksling, acceleration og virksomhedsrugekasser samt mentorordninger).

Nyttige link

Indkaldelsens websted:

Video om det offentlig-private partnerskab om fremtidens internet

Web-iværksættervideo om familien Clikkers

Neelie Kroes' Websted

Følg Neelie på Twitter

Kontaktpersoner:

E-mail: comm-kroes@ec.europa.eu Tlf.: +32.229.57361 Twitter: @RyanHeathEU


Side Bar