Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europese Commissie

Persbericht

Brussel, 8 juli 2013

Commissie kent subsidies toe aan 18 Europese duurzame mobiliteitsinitiatieven

Als onderdeel van haar driejarige campagne voor duurzame stedelijke mobiliteit "Do The Right Mix" heeft de Europese Commissie vandaag de namen bekendgemaakt van 18 campagne-initiatieven die subsidies zullen krijgen. Elk initiatief ontvangt maximaal 7000 euro. Dit bedrag kan worden gebruikt om activiteiten die duurzame stedelijke mobiliteit bevorderen te versterken, variërend van fietslessen en autodelen tot leuke kinderactiviteiten en meer.

Siim Kallas, vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor vervoer: "Het is een uitdaging om een cultuur van duurzame stedelijke mobiliteit te creëren. Maar na het succes van de eerste oproep tot financieringsaanvragen in 2012 weten we dat er talrijke Europeanen zijn die deze uitdaging willen aangaan. Wij willen zoveel mogelijk van hen ondersteunen en hen helpen om positieve fundamentele veranderingen uit te voeren."

Sinds het begin van de campagne in 2012 zijn er bijna 380 duurzame stedelijke mobiliteitsacties ingeschreven op de centrale website www.dotherightmix.eu. De lopende en komende campagnes in heel Europa zijn te zien op de innovatieve Mobiliteitskaart. De tweede oproep tot financieringsaanvragen kende 74 aanmeldingen uit 18 in aanmerking komende landen. De derde en laatste oproep tot financieringsaanvragen is gepland in maart 2014.

Net als vorig jaar konden naast groepen van personen ook niet-commerciële instellingen (scholen, ngo's, overheden enz.) zich aanmelden. Campagneleiders uit Bulgarije, Griekenland, Italië, Letland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk konden zich echter niet aanmelden, aangezien deze landen al gerichte hulp voor het opzetten van nationale campagnes ontvangen. Alle succesvolle aanvragen zijn geselecteerd door een jury waarvan de leden ervaring hebben op het gebied van duurzame mobiliteit.

De campagne voor duurzame stedelijke mobiliteit van de Europese Commissie is gekoppeld aan de Europese Mobiliteitsweek, die elk jaar van 16 tot en met 22 september plaatsvindt, met als hoogtepunt de "Autovrije dag in de stad". De campagne wordt gefinancierd door het programma "Intelligent Energy Europe", het subsidieprogramma van de EU voor niet-technologische initiatieven op het gebied van energie-efficiëntie en duurzame energiebronnen.

Voor meer informatie:

De volledige lijst van winnaars

"Do the Right Mix" op Twitter en Facebook

Volg vicevoorzitter Kallas op Twitter

{0>Contacts :<}0{>Contact:<0}

Helen Kearns (+32 2 298 76 38)

Dale Kidd (+32 2 295 74 61)


Side Bar