Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 14. juni 2013

EU-kommissær Johannes Hahn bifalder indvielsen af "Nyt Europa-broen" som et magtfuldt symbol på europæisk samarbejde

EU-kommissær for regionalpolitik, Johannes Hahn, markerer i dag et historisk øjeblik for Bulgarien og Rumænien og naboregionerne Vidin og Calafat, når han deltager i indvielsen af broen mellem de to lande. Johannes Hahn ledsages af Bulgariens præsident Rosen Plevneliev og premierminister Plamen Oresharski og Rumæniens premierminister Victor Ponta. EU har investeret 106 mio. EUR i broen, som for nylig blev døbt "Nyt Europa-broen og kun er den anden bro langs den 630 km lange grænse mellem de to lande. Den er af afgørende strategisk betydning for EU: Den er et vigtigt led i en rute, der kan strække sig fra Nordeuropa og de baltiske lande, gennem Centraleuropa, Rumænien og Bulgarien og til sidst Grækenland.

Brobyggeriet begyndte i 2007, men broplanerne blev allerede drøftet næsten 15 år tidligere. EU-strategien for Donauområdet med sin enestående samarbejdsmetode kombineret med kommissær Johannes Hahns deltagelse har skubbet projektet mod sin afslutning.

I sin kommentar til indvielsen sagde kommissæren: "Denne bro er et stærkt symbol på EU’s regionalpolitik, der knytter bånd mellem lokalsamfund og skaber vigtige forretningsforbindelser. I dag åbnes Nyt Europa-broen ikke blot for trafik, men den skaber også en lang række muligheder for erhvervsliv og forskning på begge sider af floden og i andre lande."

Han tilføjede: "Jeg er overbevist om, at samarbejdet mellem Rumænien og Bulgarien — som vi har bidraget til gennem Donaustrategien, og som har gjort dette projekt muligt — vil skabe et incitament for at skabe flere forbindelser og være til stor gavn for begge lande."

Nyt Europa-broen, som tidligere blev kaldt Calafat-Vidin-broen, er en vigtig del af EU’s prioriterede vej- og jernbanetransportkorridorer og forventes at reducere transporttiden radikalt for passagerer og gods mellem det sydøstlige Europa, Tyrkiet og Centraleuropa. Broen vil nå sit fulde potentiale, når den forbindes med moderne jernbane- og vejnet på begge sider. Rumænien og Bulgarien er allerede begyndt at anlægge disse vigtige transportnet.

Baggrund

Kommissionen overvågede opførelsen af broen nøje for at hjælpe med at sikre en hurtig gennemførelse. De samlede omkostninger til projektet var på 282 mio. EUR — dækket af en kombination af EU-midler (106 mio.), national finansiering og private investeringer i form af tilskud og lån. Broen er opført i et område, hvor Donau er ca. 1 300 meter bred. Broen er ca. 1,8 km lang og har 4 vejbaner, et enkelt jernbanespor og gang- og cykelstier.

Flere oplysninger

New Europe Bridge

www.danube-region.eu

Twitter: @EU_Regional @JHahnEU

Kontaktpersoner:

Shirin Wheeler (+32 2 296 65 65)

Annemarie Huber (+32 2 299 33 10)


Side Bar