Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE

Европейска комисия

Съобщение за медиите

Брюксел, 1 май 2013 г.

Нов ръководител на Представителството на Европейската комисия в България

Днес встъпва в длъжност новият ръководител на Представителството на Европейската комисия в София г-н Огнян Златев.

Огнян Златев работи за Европейската комисия от 2011 г като началник на отдел „Комуникации“ в Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“, където допринесе за успешното комуникиране на действията на Комисията за борба с младежката безработица и социално приобщаване.

Огнян Златев притежава значителен опит в сферата на комуникациите, развитието на медиите и управлението на неправителствени организации (НПО). Преди да постъпи в Европейската комисия, той е бил член на Управителния съвет на Българската национална телевизия. Преди това г-н Златев основава и управлява Центъра за развитие на медиите в България. Той също така е основател и председател на Мрежата за професионализиране на медиите в Югоизточна Европа. Сред другите длъжности, които е заемал са директор на Информационния център на Институт „Отворено общество“ в София, ръководител на Центъра на Би Би Си в България и служител по обмен на специалисти в Британския съвет в България.

На новия си пост г-н Златев постъпва с предишен опит от работата си с медии и неправителствени организации в България и други държави от Югоизточна Европа. Има солиден опит с комуникационни стратегии, свързани с европейската интеграция, политиките и институциите на Европейския съюз.

Контекст:

Европейската комисия има представителства в 27-те държави членки на ЕС и регионални офиси в Барселона, Белфаст, Бон, Кардиф, Единбург, Марсилия, Милано, Мюнхен и Вроцлав. Те информират медиите и обществото за политиките на ЕС и докладват на Европейската комисия за значимите събития в съответната държава. Представителствата са под ръководството на заместник-председател Вивиан Рединг.

За повече информация

Начална страница на заместник-председател Вивиан Рединг, европейски комисар по въпросите на правосъдието:

http://ec.europa.eu/reding

Начална страница на Представителството на ЕК в България:

http://ec.europa.eu/bulgaria/

За контакти :

Mina Andreeva (+32 2 299 13 82)

Natasha Bertaud (+32 2 296 74 56)


Side Bar