Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 13. marts 2013

Kommissionen foreslår nye tiltag til styrkelse af flypassagerers rettigheder

Europa-Kommissionen har i dag fremlagt en pakke med foranstaltninger, der skal sikre flypassagerer nye og bedre rettigheder i forbindelse med information, bistand og omlægning af rejsen, når de strander i lufthavnen. Samtidig etableres der bedre klageprocedurer og håndhævelsesforanstaltninger, således at passagererne rent faktisk kan få, hvad de har krav på.

Forslaget om flypassagerers rettigheder afklarer juridiske gråzoner og indfører nye rettigheder, hvor det er nødvendigt (se en komplet liste i MEMO/13/203).

Næstformand Siim Kallas udtaler: "Det er utrolig vigtigt, at passagerrettigheder ikke kun er noget, der eksisterer på papir. Vi bør alle kunne stole på dem, når det betyder mest – når det går galt. Vi ved, at strandede passagerers førsteprioritet er at komme hjem. Derfor ønsker vi at fokusere på information, bistand og omlægning af rejsen. Målet er at bringe passagererne frem til deres destination så hurtigt som muligt, samtidig med at flyselskaberne får den tid, de skal bruge, til at løse problemerne."

Forslaget reviderer passagerrettighederne på fire kerneområder:

1. Afklaring af gråzoner: retten til information i forbindelse med forsinkede eller aflyste flyafgange, usædvanlige omstændigheder, rettigheder i forbindelse med lange forsinkelser og forsinkelser efter ombordstigning, beredskabsplanlægning, retten til omlægning af rejsen og rettigheder i forbindelse med tilslutningsfly.

2. Nye rettigheder: i forbindelse med ændring af flyafgange, navne, der er stavet forkert, mistet eller beskadiget bagage og gennemsigtighed i forbindelse med information om håndbagage og indchecket bagage.

3. Håndhævelse, klageprocedurer og sanktioner: en styrkelse af de nationale og europæiske myndigheders tilsyn med luftfartsselskaber (overvågning og fælles undersøgelser), såvel som håndteringen af klager og håndhævelse af individuelle rettigheder (herunder krav om, at luftfartsselskaberne skal afgive svar på klager inden for to måneder) og rettigheder i forbindelse med insolvens.

4. Den uforholdsmæssigt store økonomiske byrde: begrænsninger på bistand, begrænsninger i forbindelse med regionale flyvninger, fordeling af den økonomiske byrde.

Kontaktpersoner :

Helen Kearns (+32 2 298 76 38)

Dale Kidd (+32 2 295 74 61)


Side Bar